De ce este important ca sportivii să frecventeze regulat antrenamentele ?

Ca sportiv şi antrenor, vreau să prezint  câteva  beneficii pentru frecventarea regulată a antrenamentelor.

1.   Îţi menţii nivelul tehnic şi măiestria.

Cu alte cuvinte se mai spune că îţi menţii forma ,adică abilităţile sportive. Şi dacă este planificată  vreo competiţie sau examen, atunci te pregăteşti nemijlocit de evenimentul respectiv. Chiar dacă mai ai ceva de însuşit pentru aceasta sau de cizelat nişte neajunsuri ,pentru că nivelul a fost menţinut, atunci te cizelezi şi nu pierzi  foarte mult timp  ca să ajungi iarăşi la nivelul şi performanţele de mai înainte. Şi aşa cresc şansele să fii cel mai bun în domeniul tău şi să  fii premiant la competiţii.

2.   Rămâi în vizorul antrenorului.

Frecventând regulat antrenamentele,  îi oferi antrenorului tău timpul necesar şi posibilitatea ca să-ţi urmărească buna creştere sportivă şi să te corecteze sau chiar să te mustre când este nevoie.  Înţeleptul Solomon a spus în cartea Proverbe:

Cine iubeşte certarea, iubeşte ştiinţa; dar cine urăşte mustrarea este prost.” (Prov 12:1)

3.  Înveţi să fii disciplinat.

Toată lumea cunoaşte afirmaţia  care spune că pentru a obţine un rezultat bun este nevoie de 10% talent şi 90% muncă.  Şi anume să  faci un efort asupra ta ca să vii la antrenament zi de zi chiar dacă uneori vei avea nevoie să învingi lenea, frica , oboseala sau alte calităţi care te împiedică să fii un om de succes.Această calitate de a te autodisciplina îţi va prinde bine mai târziu în timpul vieţii.

4.  Nu ratezi ocazia să înveţi adevăruri spirituale.

Acest punct este pentru cei care în programul antrenamentelor au studierea Sfintelor Scripturi, iar care încă nu au,  atunci să-şi caute o secţie unde se studiază Biblia (ori o Biserică unde se studiază Biblia).

Aceasta este foarte important, deoarece Biblia (Cuvântul lui Dumnezeu) este unica sursă pentru om ca să cunoască care este planul lui Dumnezeu pentru fiecare şi cum  putem să intrăm în Împărăţia cerurilor, deoarece în Împărăţia lui Dumnezeu nu intrăm pe baza meritelor noastre, ci prin credinţă în Domnul Isus Hristos, atunci este necesar să o studiezi sistematic ca să ştii ce fel de credinţă aşteaptă El de la tine. Isus a zis odată iudeilor care crezuseră în El:

Dacă rămâneţi în Cuvântul Meu, sunteţi în adevăr ucenicii Mei; veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi.” (Ioan 8: 31-32)

Dumnezeu să ne ajute să fim cu toţii buni sportivi şi totdeauna să rămânem în Cuvântul lui Dumnezeu ca să cunoaştem adevărul şi atunci adevărul ne va face slobozi de păcatele noastre.

One response to “De ce este important ca sportivii să frecventeze regulat antrenamentele ?

  1. Pingback: Articolele săptămânii (1) « Curbet Alexandru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s