7 motive ca să alegi ABSTINENŢA

true loveNu este un secret pentru nimeni că tinerii de azi preferă să nu se abţină de la relaţii sexuale şi foarte mulţi din ei aleg să le aibă înainte de a fi căsătoriţi, găsind acest lucru absolut normal.  Dumnezeu  este foarte categoric în privinţa relaţiilor sexule extraconjugale atunci cînd afirmă  în Cuvîntul Său: ” Căsătoria să fie ţinută în toată cinstea , şi patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judecă pe curvari şi pe preacurvari „(Evrei 13: 4).Vreau să aduc cîteva motive pentru care tinerii de azi ar trebui să aleagă abstinenţa pînă la căsătorie:

1. Relaţiile sexuale sunt păcat înaintea lui Dumnezeu:

Fugiţi de curvie! Orice alt păcat, pe care-l face omul, este un păcat săvârşit afară din trup; dar cine curveşte păcătuieşte împotriva trupului său ” .(1 Corinteni 6: 18). Vedem că relaţiile  sexuale  în afara căsătoriei sunt  păcat , care este numit curvie sau preacurvie , iar acest păcat este unul făcut împotriva trupului. Dumnezeu , prin apostolul Pavel, ne avertizează să fugim de curvie, adică să ne abţinem de la orice activitatea sexuală extraconjugală.
2. Dumnezeu pedepseşte, chiar dacă omul crede că nu l-a pedepsit azi sau mîine , totuşi Dumnezeu este un Dumnezeu drept şi pedepseşte păcatul prin diferite moduri:

Dar dacă nu faceţi aşa, păcătuiţi împotriva Domnului şi să ştiţi că păcatul vostru vă va ajunge ” (Numeri 32: 23)
3. Eviţi riscul infectării cu boli sexual-transmisibile sau HIV / SIDA .
Se ştie că nu este nici o metodă de protecţie care ar oferi 100 % siguranţă de aceste boli  şi sunt atîtea persoane care şi-au pus încrederea în ele şi au eşuat…. abstinenţa este cea mai sigură metodă !
4. Eviţi o sarcină nedorită sau timpurie.
5. Eviţi  regretele, ruşinea, frustrările,  sentimentul vinovăţiei  şi orice traume emoţionale, care te-ar putea marca pe mai mult timp şi ţi-ar putea crea un tablou greşit despre relaţiile sexuale, pe care Dumnezeu le-a creat pentru cuplurile căsătorite(„De aceea va lăsa omul pe mama şi pe tatăl său ,şi se va lipi de nevasta sa şi se vor face un singur trup” (Genesa 2: 24)).

6. Îţi faci un o imagine bună ţie şi familiei tale.  Alegînd să te abţii de la relaţii sexuale,  vei avea un nume bun tu şi familia ta, iar partenerul de căsătorie va fi încîntat să se căsătorească  cu o fată sau un băiat cu o reputaţie  bună. Vei oferi cinste şi părinţilor tăi care vor fi lăudaţi că ţi-au dat o educaţie corectă şi vei fi şi tu , la rîndul tău , un exemplu pentru copiii tăi.
7. Îţi zideşti viitoarea ta căsătorie.  Mulţi cred că dacă ai relaţii sexuale pînă la căsătorie, eşti pregătit , experimentat pentru viaţa sexuală din cadrul căsătoriei, dar , de fapt, este invers, îţi distrugi căsătoria , pentru că viitorul tău partener nu va avea încredere în tine, căci dacă tu nu te-ai putut abţine pînă la căsătorie , nu te vei putea abţine nici după. Atunci viitoarea ta căsătorie nu va fi de durată şi va aduce probleme, durere, divorţ.
Alege  ABSTINENŢA ca să -ţi faci un viitor frumos şi să trăieşti fericit şi împlinit!!!
Publicitate

2 responses to “7 motive ca să alegi ABSTINENŢA

  1. Pingback: 7 motive ca să alegi ABSTINENŢA « Creştini md

  2. Pingback: “Dance4life” în Chişinău sau de ce le trebuie la toţi prezervative dacă nu sunt HIV pozitivi? « Curbet Alexandru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s