Impresii de la sesiunea „Într-o zi mă voi căsători”

În perioada 2-11 ianuarie , în incinta sanatoriului „Bucuria” de la  Vadul lui Vodă s-a desfășurat sesiunea Consiliere Spirituală din cadrul Institutului de Studii Biblice Inductive. La această sesiune am studiat foarte detaliat cursul Într-o zi mă voi căsători de Kay Arthur. Cu toții, în jur de 60 de persoane, am avut posibilitatea să parcurgem împreună acest curs care oferă pregătire practică pentru o căsătorie fără regrete și este destinat celor necăsătoriți, celor căsătoriți și oricărui dorește să aibă o familie trainică și o căsnicie fericită. Cursul cuprinde 10 lecții și abordează subiecte foarte practice, de exemplu:

  • – este femeia inferioară bărbatului sau au aceeași valoare;
  • -care trebuie să fie atitudinea mea față de sexualitate;
  • -care este perspectiva lui Dumnezeu asupra virginității;
  • -ce este dragostea;
  • -cum să avem o comunicare sănătoasă în familie;
  • -care sunt rolurile în familie , cine conduce căsnicia și cum să procedezi dacă unul din parteneri nu este de acord cu celălalt;
  • -ce trebuie să facă soțul dacă soția nu se supune și ce trebuie să facă soția dacă soțul nu ascultă de Dumnezeu;
  • -cum arată un bărbat și o femeie-model;
  • -cât de statornică este căsătoria și perspectiva lui Dumnezeu asupra divorțului.

DSC_0354A fost un timp în care fiecare am văzut din Sfintele Scripturi că Dumnezeu este Cel care a instituit căsătoria , El a văzut nevoia omului de a nu fi singur și i-a dat un ajutor potrivit pentru a face față sarcinii pe care i-a dat-o. Lui Dumnezeu Îi pasă foarte mult de fiecare familie și dorește ca noi să căpătăm înțelepciune ca să putem fiecare în familie să ne îndeplinim cu dragoste rolul și să zidim o familie trainică, plăcută înaintea lui Dumnezeu și a oamenilor. Studiind acest curs, am obținut răspuns foarte clar din Cuvântul lui Dumnezeu cât este de important ca tinerii să se pregătească de căsătorie și aceasta nu se face peste noapte, dar necesită timp și efort. Este foarte important că să se roage pentru ca Dumnezeu să le dea un partener după voia Lui care să fie un bun familist, să  iubească cu drag partenerul de legământ, să aleagă să se supună, să învețe principii de comunicare care să înalțe, nu să doboare, să deosebească dragostea de pasiune și să-și  păstreze curat atât cugetul , cât și trupul până la căsătorie.

Ca și soție, am avut posibilitatea să mă cercetez în relația mea cu soțul, să văd cât de bine îmi îndeplinesc rolul și cum este comunicarea mea: aduc moarte sau dau viață? Lecția a șaptea , care ține de autoritatea deciziei finale în familie, mi-a fost foarte utilă, căci ea dă soluție la multe aspecte din căsătorie și învață că Dumnezeu a rânduit ca în familie soțul să fie capul și lui îi aparține decizia finală și el va da răspuns înaintea lui Dumnezeu de deciziile luate, partea soției este să-l ajute să ia decizii înțelepte, să-i dea sfaturi conform Cuvântului lui Dumnezeu și să nu insiste ca deciziile să fie luate numaidecât așa cum dorește ea, căci din bărbat Dumnezeu va cere socoteală.

De asemenea, la sesiune, am analizat diferite cazuri din căsnicie și cum trebuie să procedeze unul sau altul, am văzut cum putem să oferim consiliere cuplurilor.

Ne-a fost foarte util timpul și datorită planificărilor pe care le-am făcut cu toții și fiecare în parte. Am văzut cum putem să folosim anul care vine pentru ca să slujim cât mai mult și mai bine oamenilor prin învățarea Cuvântului lui Dumnezeu.

Sunt foarte recunoscătoare învățătorilor noștri, Vasile și Anastasia Filat, care ne-au predat foarte bine și cu multă dedicare această sesiune. Dumnezeu să-i binecuvânteze cu multă sănătate și împlinire în predarea Cuvântului lui Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s