Impresii de la sesiunea a II-a dedicată lucrării cu copiii şi adolescenţii

     În perioada 30mai-9 iunie 2011 s-a desfăşurat cea de-a II-a sesiune a Institutului Biblic Inductiv , facultatea Lucrarea cu copiii şi adolescenţii. Această sesiune a avut loc la Marea Azov , Kirilovka  şi la ea au participat în jur de 100 persoane. În cadrul acestei sesiuni am învăţat cum să predăm interesant şi eficient Biblia la copii şi adolescenţi, studiind cursurile: „Vai, am dat de probleme!”  şi ” Doamne, învaţă-mă să mă rog”.

La sesiune am studiat cursul „Vai, am dat de probleme!” în baza Epistolei lui Iacov . Manualul abordează subiecte ca: de ce  mi se întâmplă lucruri rele, ce să fac când sunt ispitit, cum să mă  port frumos cu alţii,  cum să vorbesc ca  gura să nu-mi producă necazuri, ce se  întâmplă când mă gândesc doar la mine,cum să mă raportez corect la cei bogaţi etc.Cursul este foarte binevenit pentru copii ca să studieze adevăruri importante într-o manieră simplă, interactivă, căci ei vor fi puşi în situaţia de a răspunde la scrisorile care vin la redacţie  în baza capitolelor din Iacov. Copiii, şi nu numai ei, pot studia uşor după acest manual, învăţând prin joc textul biblic.

Doamne, învaţă-mă să mă rogIar al 2-lea curs a fost „Doamne învaţă-mă să mă rog”, unde am studiat rugăciunea Domnească Tatăl nostru. Aceasta este o rugăciune  ştiută de toată lumea, dar nu întotdeauna i se cunoaşte semnificaţia. Copiii care studiază după acest manual, sunt puşi în rol de soldaţi ai Forţelor  Speciale ale Dumnezeu şi la fiecare lecţie li se dă o misiune de îndeplinit, prin care cunosc cum să se roage în aşa fel ca să primească răspuns.

Pe lângă  aceste cursuri, am discutat mult despre problemele cu care se confruntă copiii, elevii , adolescenţii şi care sunt soluţiile pe care le oferă Scriptura, precum şi valorile moral-spirituale care trebuie transmise acestora: cum să-ţi alegi corect prietenii, cum să fii smerit, cum să te bucuri de fiecare zi, cum să fii optimist şi altele.  De asemenea am învăţat care sunt trăsăturile psihologice şi particularităţile de vârstă  ca să ştii cum să-i abordăm pe copii  în mod individual. A fost o sesiune binecuvântată în care m-am convins încă o dată cât de important este ca copiii de mici să cunoască Cuvântul lui Dumnezeu , pentru ca atunci când vor fi mari să nu se abată de la El.Aceste două cursuri pot fi studiate în cadrul şcolilor duminicale, la orelor de Religie în şcoli , în tabere de vară , dar şi-n cadrul altor activităţi. Mulţumim mult învăţătorului nostru Vasile Filat , care ne-a predat această sesiune şi ne-a arătat importanţa lucrării cu copiii , dar şi importanţa disciplinării în studierea Scripturilor.

One response to “Impresii de la sesiunea a II-a dedicată lucrării cu copiii şi adolescenţii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s