Tu din care categorie faci parte?

În mesajul pe care-l transmitea Domnul Isus ucenicilor, iudeilor, fariseilor, noroadelor,  El le vorbeşte despre două categorii de oameni:

1. Cei care cred că El este Hristosul , adică Cel promis , Cel care trebuia să vină în lume şi că  El  este Fiul lui Dumnezeu , deopotrivă cu Dumnezeu, de aceeaşi natură ca Dumnezeu.

2. Cei care nu cred despre El aceste  lucruri.

Aceste mesaje le putem vedea dacă studiem evangheliile. Evanghelia după Ioan vorbeşte mult despre divinitatea Domnului Isus, dar şi despre umanitatea Sa.  Este foarte important să înţelegem aceste lucruri , pentru că ele ţin de mântuirea noastră.   Iată care este…

Soarta celor care cred în Domnul Isus

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. (Evanghelia după Ioan 3: 16)

Cei care aleg să creadă -n Isus, nu vor pieri , ci vor avea parte de viaţa veşnică. Unica condiţie ca să avem viaţă veşnică este credinţa. Deasemenea…

Adevărat, adevărat vă spun că cine ascultă cuvintele Mele şi crede în Cel ce M-a trimis are viaţa veşnică şi nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă.(Evanghelia după Ioan 5: 24).

Ce se întâmplă cu această categorie după moarte? Iată ce spune acelaşi evanghelist:

Da, suntem plini de încredere, şi ne place mult mai mult să părăsim trupul acesta, ca să fim acasă, la Domnul.(2 Corinteni 5:8)

Deci , cel care crede în Isus Hristos, a trecut de la moarte la viaţă, are promisiunea vieţii veşnice şi atunci când moare, merge să locuiască împreună cu Domnul Isus, adică în casa Tatălui. (Ioan 14: 2) Dar care este…

Soarta celor care nu cred în Isus Hristos

Iată ce spune Biblia în acest sens:

Cine crede în Fiul are viaţa veşnică; dar cine nu crede în Fiul nu va vedea viaţa, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el.”(Evanghelia după Ioan 3: 36)

Contrar primei categorii de oameni, cei care nu cred în Isus, nu vor avea parte de viaţă veşnică, dar de mânia lui Dumnezeu. Acelaşi lucru este subliniat şi  în capitolul 8 al Evangheliei după Ioan:

De aceea v-am spus că veţi muri în păcatele voastre; căci, dacă nu credeţi că Eu sunt, veţi muri în păcatele voastre.”(v.24)

Crezi cuvintele lui Isus? Tu din care categorie faci parte?  Ce ai de făcut?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s