Omul cu judecată face voia lui Dumnezeu

Ai întâlnit oameni care spun că sunt creştini , dar a căror viaţă nu demonstrează acest fapt? Iată cum sunt descrişi ei la Evanghelia după Matei  capitolul 7(24-27):

casa omului cu judecată zidită pe stâncă şi casa omului nechibzuit zidită pe nisip

De aceea, pe oricine aude aceste cuvinte ale Mele ,şi le face îl voi asemăna cu un om cu judecată care şi-a zidit casa pe stâncă. A dat ploaia, au venit şuvoaiele, au suflat vânturile şi au bătut în casa aceea, dar ea nu s-a prăbuşit, pentru că avea temelia zidită pe stâncă. Însă oricine aude aceste cuvinte ale Mele, şi nu le face, va fi asemănat cu un om nechibzuit care şi-a zidit casa pe nisip. A dat ploaia, au venit şuvoaiele, au suflat vânturile şi au izbit în casa aceea; ea s-a prăbuşit, şi prăbuşirea i-a fost mare.

Din acest pasaj observăm un contrast între două tipuri umane  şi anume:

Omul cu judecată

Despre acesta aflăm că:

-şi-a zidit casa pe stâncă

-casa nu i s-a prăbuşit  în ciuda ploilor, şuvoaielor, vânturilor care au venit peste ea

-avea temelia zidită pe stâncă , pe când…

Omul nechibzuit

-casa omului nechibzuit zidită pe nisip

-şi-a zidit casa pe nisip

-casa i s-a prăbuşit  tare când au venit ploile, şuvoaiele, vânturile

Deducem că şi în primul şi în al doilea caz avem de a face cu oameni care au auzit Cuvântul lui Dumnezeu , deci nu sunt atei , ci oameni care cunosc despre Dumnezeu, ştiu Scripturile, aceasta este asemănarea dintre cei doi, dar diferenţa este  că cel cu judecată împlineşte Cuvântul auzit , studiat, dar cel nechibzuit nu -l împlineşte, pentru că temelia lui nu este puternică , ci una temporară, care nu rezistă în faţa problemelor care vin , el a auzit cuvintele Domnului Isus , dar nu a acţionat pe baza lor, nu a ascultat de voia lui Dumnezeu , pe când cel cu o temelie solidă, a făcut voia lui Dumnezeu , a rezistat în faţa dificultăţilor care vin, or , ploile, vânturile ar fi o metaforă la probleme, prigoniri, persecuţii din pricina  Evangheliei Domnului Isus Hristos.

Aceeaşi idee este reiterată de Domnul Isus atunci când concluzionează:

Nu oricine-Mi zice „Doamne, Doamne!” va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri.(Evanghelia după Matei 7:21)

Aşadar, Dumnezeu cere ca creştinii să nu fie doar cunoscători ai Cuvântului Său, El nu ne vrea teologi, dar doreşte ca noi să fim împlinitori ai voii Lui, ne vrea oameni cu judecată care insistă în a cunoaşte voia Lui pentru a o împlini şi pentru a avea siguranţa mântuirii, intrării în ceruri.

Dumnezeu să ne ajute să ne cercetăm bine vieţile ca să vedem ce fel de oameni suntem şi să alegem să ne lăsăm confruntaţi de Cuvântul lui Dumnezeu ca să ne transformăm după voia Lui.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s