Cazuri de mutilare în căsătorie

„Arse cu acid şi mutilate pe viaţă”, aşa este titlul articolului http://m.protv.md/stiri/international/arse-cu-acid-si-mutilate-pe-viata-drama-dureroasa-a-femeilor-din.html pe care l-am citit astăzi şi , mai mult decât conţinutul , m-au şocat imaginile femeilor din Pakistan care sunt pedepsite într-un mod barbar de bărbaţii cu care refuză să se căsătorească, să intre în contradicţie sau să ceară divorţul. Priviţi aceste imagini şi veţi vedea felul în care sunt ele mutilate de soţii , taţii lor , aceştia din urmă au făcut-o din motivul nedorinţei de a avea încă o fată în familie. Tinerilor acestora nu li se  dă nici o posibilitate de alegere a partenerului de viaţă, cu care să se căsătorească din dragoste şi nu dată în căsătorie fără acordul ei.

Dumnezeu ne dă posibilitatea de a alege întotdeauna , El nu ne impune nimic dacă nu dorim noi, chiar şi Împăraţia Sa. Acelaşi principiu este respectat şi în căsătorie, care nu trebuie să fie una impusă, dictată de cineva , ci este o alegere. Apoi Dumnezeu nu l-a creat pe bărbat superior ca poziţie femeii, ei sunt deopotrivă:

„Nu mai este nici iudeu, nici grec; nu mai este nici rob, nici slobod; nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască, fiindcă toţi sunteţi una în Hristos Isus. ” (Galateni 3: 28)

Deci ca şi valoare ei sunt ambii importanţi înaintea lui Dumnezeu , dar au roluri diferite: bărbatul ca să fie capul familiei, iar femeia nu este creată ca să fie roaba bărbatului, ci un ajutor potrivit. Aceasta ar trebui să înţeleagă aceşti bărbaţi.

Alt adevăr pe care trebuie să şi-l însuşească astfel de bărbaţi este că ei, ca şi capi de familie, trebuie să :

„Tot aşa trebuie să-şi iubească şi bărbaţii nevestele, ca pe trupurile lor. Cine îşi iubeşte nevasta,  se iubeşte pe sine însuşi . Căci nimeni nu şi-a urât vreodată trupul lui, ci îl hrăneşte, îl îngrijeşte cu drag, ca şi Hristos Biserica”. (Efeseni 5: 28-29)

Cred că aici este cazul ca părinţii să intervină în apărarea fetelor pe care le-au crescut şi statul ca să le protejeze , iar  astfel de bărbaţi să fie traşi la răspundere pentru gestul anormal şi inuman. Aici este cazul ca Pakistanul  să  intervină cu legi care ar apăra femeia de violenţa în familie şi alte oraganizaţii dirijate de Drepturile omului să fie alarmate şi să ia măsuri.

Ca şi apropo, aceasta este violenţa în familie, nu atunci când părintele îşi pedepseşte copilul (cu scop educativ, din dragoste) , pentru că acesta nu-l ascultă sau îşi bate joc de el.

Reclame

One response to “Cazuri de mutilare în căsătorie

  1. Pozele sunt într-adevăr şocante. Oare să fie doar mândria că nu ai fost acceptat în căsătorie? Dacă e aşa – atunci e un mod de a gândi bolnav.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s