Impresii de la sesiunea „Doctrinele Bibliei”

Aşa cum v-am anunţat anterior, în perioada 5-14 iulie în tabăra „Ghiocel” de la Căuşeni a avut loc sesiunea „Doctrinele Bibliei”  în cadrul căreia am studiat cursul „Legământul„. A fost o sesiune extraordinară, căci aici am avut posibilitatea să studiem adevăruri vitale pentru orice om care a încheiat un legământ cu Domnul Isus, adică s-a pocăit. Studiind acest curs, conştientizezi seriozitatea legământului pe care Dzeu l-a iniţiat cu omul. Pe când omul era păcătos, Dumnezeu , în dragostea şi mila Sa, a iniţiat un nou legământ cu omul, dându-L pe Isus ca jertfă de ispăşire pentru păcatele oamenilor . Astfel Isus ne-a deschis intrare slobodă la Tatăl şi prin sângele Lui avem acces liber  în Locul Preasfânt, care este Împărăţia lui Dumnezeu şi viaţă veşnică. Acest legământ este unul plin de beneficii, căci oferă mântuire, iertarea păcatelor şi promisiunea Duhului Sfânt care va locui în noi. Nouă ni se cere doar o condiţie-să credem în Isus ca Fiu al lui Dumnezeu.

Deasemenea am putut să facem diferenţa şi legătura dintre cele 3 legăminte: avraamic, vechiul şi noul legământ şi am văzut că Noul Legământ este mai bun decât cel vechi prin faptul că este realizabil pentru cel care crede, pe când cel vechi nu era realizabil pentru om , căci acesta nu avea Duhul,  făgăduit de proorocii Ezechiel şi Ieremia,  şi oamenii  nu aveau putere ca să împlinească Legea. În legământul Nou noi avem această putere, căci Dumnezeu a pus Duhul Său în noi ca noi să putem împlini poruncile Sale.Deci , vedem că Dumnezeu a iniţiat acest legământ şi tot El ne dă posibilitatea să-l ţinem, iar intrând în el , prin credinţă, suntem numiţi „fii ai lui Avraam ” şi credinţa noastră , ca şi a lui Avraam , ne este socotită ca neprihănire. (Galateni 3).

Când realizezi importanţa acestul legământ şi poziţia pe care ne-o dă Dumnezeu în cadrul acestui , nu mai poţi trăi condus de firea pământească, nu mai poţi face ce vrei, ci te laşi călăuzit de Duhul Sfânt ca să împlineşti voia Tatălui şi să te bucuri de binecuvântările în părtăşie cu El.

Recomand studierea acestui curs oricui vrea să înţeleagă ce presupune a intra într-un legământ cu Isus şi a trăi ca şi partener de legământ alături de Cel care L-a iniţiat şi este gata să -ţi ofere doar beneficii de la relaţia cu El.

Mulţumim mult Domnului pentru această posibilitate şi învăţătorilor noştri Vasile şi Năstica Filat care ne-au ajutat să vedem aceste lucruri.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s