Protest în faţa Primăriei, primarul în dilemă

Demagogilor, prefăcuţilor, mincinoşilor, ipocriţilor – sunt cuvintele scandate de reprezentanţi ai organizaţiilor „Gender Doc – M”, „Coaliţia nediscriminare” şi „Hyde Park”, care au organizat astăzi, 26 aprilie, un protest în faţa Primăriei municipiului Chişinău, pentru a cere ca autorităţile să permită desfăşurarea paradei homosexualilor planificată pentru ziua de 2 mai. „Libertatea întrunirii pentru toţi” – aceasta este lozinca şi cererea de bază a protestatarilor. „Dreptul la libera întrunire este un drept al tuturor, de aceea trebuie să fie respectat de către toţi cetăţenii, inclusiv de către primarul Dorin Chirtoacă. Primarul alege cui să-i ofere acest drept de liberă întrunire şi cui nu. Această alegere se face pe criterii politice, în aşa mod, încât să nu pierdă din electorat”, a declarat Oleg Brega, de la organizaţia „Hyde Park”.

Directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului (CreDo), Sergiu Ostaf, este de părerea că dreptul de a demonstra în mod paşnic trebuie respectat şi că este o practică conformă standardelor europene.

Pe de altă parte, Mitropolia Moldovei, Guvernul, mai multe ONG-uri şi alţi reprezentanţi ai populaţiei civile, au cerut ca Primăria să nu ofere autorizaţie pentru parada homosexualilor.

Totodată, reprezentanţii ONU au cerut ca parada gay-lor şi lesbienilor să fie permisă, specificând că acest fapt este un test de democraţie pentru Moldova.

Partidulului Comunist s-a expus categoric împotrivă desfăşurării aceastei manifestaţii a homosexualilor.

Primarul Dorin Chirtoacă a declarat că este categoric împotriva acestor manifestaţii, în calitate de cetăţean de rând, însă „în calitate de primar eu trebuie să accept şi să analizez toată informaţia parvenită – atât din partea societăţii civile, cât şi informaţia de la poliţie şi serviciile de securitate. O hotărâre în acest sens încă nu a fost luată”, a adăugat primarul.

Sursa: UNIMEDIA

Decizia de a permite sau nu parada homosexualilor îi aparţine primarului, care  nu trebuie să primească valorile europene în ţară , oraş ca şi act de obligaţiune , ci să pledeze pentru rezistenţa  familiei, pentru moralitate care sunt în declin şi să ia exemplu şi de la alţi lideri politici care , fiind în Uniunea Europeană, au ales să protejeze statul de imoralitate. Să ne rugăm pentru primarul Dorin Chirtoacă ca Dumnezeu să-i dea înţelepciune să procedeze aşa cum îi dictează conştiinţa şi Constituţia care apără familia!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s