Protest în faţa Primăriei, primarul în dilemă

Demagogilor, prefăcuţilor, mincinoşilor, ipocriţilor – sunt cuvintele scandate de reprezentanţi ai organizaţiilor „Gender Doc – M”, „Coaliţia nediscriminare” şi „Hyde Park”, care au organizat astăzi, 26 aprilie, un protest în faţa Primăriei municipiului Chişinău, pentru a cere ca autorităţile să permită desfăşurarea paradei homosexualilor planificată pentru ziua de 2 mai. „Libertatea întrunirii pentru toţi” – aceasta este lozinca şi cererea de bază a protestatarilor. „Dreptul la libera întrunire este un drept al tuturor, de aceea trebuie să fie respectat de către toţi cetăţenii, inclusiv de către primarul Dorin Chirtoacă. Primarul alege cui să-i ofere acest drept de liberă întrunire şi cui nu. Această alegere se face pe criterii politice, în aşa mod, încât să nu pierdă din electorat”, a declarat Oleg Brega, de la organizaţia „Hyde Park”.

Directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului (CreDo), Sergiu Ostaf, este de părerea că dreptul de a demonstra în mod paşnic trebuie respectat şi că este o practică conformă standardelor europene.

Pe de altă parte, Mitropolia Moldovei, Guvernul, mai multe ONG-uri şi alţi reprezentanţi ai populaţiei civile, au cerut ca Primăria să nu ofere autorizaţie pentru parada homosexualilor.

Totodată, reprezentanţii ONU au cerut ca parada gay-lor şi lesbienilor să fie permisă, specificând că acest fapt este un test de democraţie pentru Moldova.

Partidulului Comunist s-a expus categoric împotrivă desfăşurării aceastei manifestaţii a homosexualilor.

Primarul Dorin Chirtoacă a declarat că este categoric împotriva acestor manifestaţii, în calitate de cetăţean de rând, însă „în calitate de primar eu trebuie să accept şi să analizez toată informaţia parvenită – atât din partea societăţii civile, cât şi informaţia de la poliţie şi serviciile de securitate. O hotărâre în acest sens încă nu a fost luată”, a adăugat primarul.

Sursa: UNIMEDIA

Decizia de a permite sau nu parada homosexualilor îi aparţine primarului, care  nu trebuie să primească valorile europene în ţară , oraş ca şi act de obligaţiune , ci să pledeze pentru rezistenţa  familiei, pentru moralitate care sunt în declin şi să ia exemplu şi de la alţi lideri politici care , fiind în Uniunea Europeană, au ales să protejeze statul de imoralitate. Să ne rugăm pentru primarul Dorin Chirtoacă ca Dumnezeu să-i dea înţelepciune să procedeze aşa cum îi dictează conştiinţa şi Constituţia care apără familia!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s