Motive pentru unitatea confesiunilor creştine.

Urmărind evenimentele din ţara noastră cu privire la  introducerea religiei în şcoli, se observă o tendinţă de dezbinare interconfesională, anume prin faptul că se lucrează în direcţia predării orei de religie din perspectiva unei singure confesiuni , cea ortodoxă.  De aceea aş vrea să dau cîteva motive care ne unesc pe noi, cei ce credem în Isus Hristos ca Domn şi Mîntuitor, care sunt scrise în epistola apostolului Pavel către Efeseni.

1.    Noi toţi credincioşii alcătuim un  singur trup.

În capitolul 1 : 22-23 Pavel vorbeşte că Biserica este trupul Domnului Isus Hristos, iar Biserica la rîndul ei este alcătuită din oameni, nu pietre din calcar, pentrucă mai apoi Pavel spune: „Neamurile sunt împreună moştenitoare cu noi, alcătuiesc un singur trup cu noi şi iau parte cu noi la aceeaşi fagaduinţă în Hristos Isus, prin Evanghelie.”

2.   Am fost botezaţi cu un singur Duh.

Tot în această epistolă apostolul Pavel spune aşa: „Şi voi, după ce aţi auzit Cuvantul adevarului (Evanghelia mîntuirii voastre), aţi crezut în El şi aţi fost pecetluiţi cu Duhul Sfînt care fusese făgăduit şi care este o arvuna a moştenirii noastre, pentru răscumpărarea celor cîştigaţi de Dumnezeu, spre lauda slavei Lui.”  Iar în altă parte spune: „Caci toti cei ce sunt calauziti de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu.”    Deci dacă avem acelaşi Duh,  atunci de ce noi mai suntem aşa de înrăiţi unii împotriva altora dacă am fost botezaţi cu unul şi acelaşi Duh Sfînt?

3.   Am fost chemaţi la aceeaşi nădejde.

„Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără  prihană înaintea Lui, după ce, în dragostea Lui,  ne-a rînduit mai dinainte să fim înfiaţi prin Isus Hristos” , de aceea „să vă purtaţi într-un chip vrednic de chemarea pe care aţi primit-o”

Şi dacă cineva care îşi zice creştin,  dar nu caută unitatea, ci instigă  la dezbinare şi ură,  înseamnă că nu se poartă într-un chip vrednic de chemarea pe care i-a dat-o Însuşi Dumnezeu, care le vede şi le ştie pe toate.

Dumnezeu ne mai dă multe motive care ne unesc (Efeseni 4:1-6), pe care fiecare le poate studia pesonal.  Ceea ce vreau să spun este că atunci cînd fiecare dintre noi caută unitatea şi ne unim eforturile  în lupta împotriva avansării  păcatului şi imoralităţii din ţara noastră, atunci Dumnezeu ne va da izbîndă şi vom trăi bine şi în armonie.

De  aceea sunt de părere ca în şcolile publice să fie studiată Sfînta Scriptură, care ne învaţă dragostea şi cum să avem o viaţă curată.

Iar în lucrurile în care suntem de păreri diferite,  Dumnezeu să ne lumineze ca să umblăm la fel.

Anunțuri

2 responses to “Motive pentru unitatea confesiunilor creştine.

  1. Ați și ales bine subiectul legat de care să vorbiți de unitate și să cereți, pe deasupra, și unitate de vederi! Vae tyranni !

  2. Dumnezeu îi cheamă pe toţi copiii Săi la unitate, cei ce nu fac parte din copiii Lui, sigur că nu vor dori această unitate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s