Limita relaţiilor dintre fete şi băieţi

Am alcătuit această lecţie pentru ucenicii mei şi vreau , drag cititor, să o completezi şi , în final,  să te expui pe marginea ei.

Astăzi vedem o sumedenie de păreri cum trebuie să fie relaţia între băieţi şi fete şi care trebuie să fie limita relaţiilor lor pînă la căsătorie. Desigur că aceste păreri diferă de la o persoană la alte, de la o cultură la alta.  La această lecţie dorim să vedem ce are de spus Dumnezeu la acest subiect.

  1. Ce spune societatea cu privire la felul cum trebuie să fie relaţia între băieţi şi fete şi care trebuie să fie limita relaţiilor lor.

2. Să vedem  începutul,  primele persoane de sex opus. Citeşte Genesa 1:26-31 şi Genesa 2:8-9,18-25 şi scrie mai jos tot ce ai observat despre cei doi.

3.Din textul de mai sus scrie care a fost relaţia lui Adam cu Eva pînă la căsătorie, şi care a fost relaţia lui după căsătorie?

4. Citeşte 1 Corinteni 7:1-5 şi scrie ce observi despre relaţie între bărbat şi femeie.  Despre cine se vorbeşte  în text, despre cei căsătoriţi sau cei necăsătoriţi? Argumentează.

5. Citeşte 1 Tesaloniceni 4:1-8 scrie toate lucrurile pe care le-ai observat de acolo cu privire la relaţii.

6.  În formă de listă scrie toate concluziile pe care le-ai extras în urma celor studiate cu privire la relaţia între băieţi şi fete şi care trebuie să fie limita relaţiei lor.

Reclame

One response to “Limita relaţiilor dintre fete şi băieţi

  1. Pingback: Lecţia 18:Limita relaţiilor dintre fete şi băieţi « Lecţii biblice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s