O profesoară riscă să nu mai poată preda, după ce s-a oferit să spună o rugăciune pentru o elevă bolnavă

O profesoară de religie din Marea Britanie riscă să nu mai poată preda niciodată, după ce a fost dată afară pentru simplul motiv că s-a oferit să spună o rugăciune pentru o elevă bolnavă. Olive Jones, în vîrstă de 54 de ani, spune că s-a simţit tratată ca o criminală şi pretinde că oamenii de religie creştină sunt persecutaţi din cauza „corectitudinii politice”, titrează, luni, „Mail Online”. Mai mult, femeia, care preda unor copii bolnavi, a explicat că de îndată ce a sugerat că va spune o rugăciune în vreme ce era în vizită la casa unei fetiţe de 12 ani, mama acesteia a făcut o plîngere împotriva ei. Cîteva ore mai tîrziu, şeful ei a anunţat-o că nu mai lucrează la Şcoala Oak Hil Short Stay din Nailsea, Somerset. Se pare că directorul şcolii îi clasificase comentariile drept „exagerate”, doar pentru că ea le spusese mamei şi fetiţei că mai mulţi oameni se roagă pentru ele. „Am întrebat-o pe copilă dacă mă pot ruga pentru ea. S-a uitat la mama ei şi mi-a spus : „Noi nu credem în Dumnezeu”, aşa că nu m-am rugat. Sunt foarte mîhnită. Nu cred că voi mai putea preda vreodata la fel. Va fi foarte dificil”, a mărturisit Jones, care are doi copii, unul în Marina regală şi celălalt student.

„Am primit o reclamaţie din partea unui părinte. Trebuie să verificăm”, a declarat purtătoarea de cuvînt a consiliului local din North Somerset. Concedierea britanicei a supărat gupurile creştine, care cred că regulile despre egalitate îi imping pe credincioşi la marginea societăţii. „Îmi doream să predau înca de cînd aveam 16 ani. Acum am impresia că 20 de ani din viata mea au fost şterşi cu buretele. M-a durut foarte tare. Nu dorm bine şi mereu sunt în tranşă. Nici nu am apucat să iau bradul de Crăciun. S-a dus fericirea de sărbători”, a adăugat Jones.

Sursa: stiricrestine.ro

Ce crede cititorul despre aceasta?

One response to “O profesoară riscă să nu mai poată preda, după ce s-a oferit să spună o rugăciune pentru o elevă bolnavă

  1. Este foarte trist ceea ce s-a intimplat, cu atit mai trist cu cat, foarte curind, si profesorii din tara noastra vor trebui sa faca fata unor astfel de situatii. Cred insa ca Dumnezeu va mingaia si folosi spre binele profesoarei aceasta situatie. Cea mai mare insa este tragedia ca parintii continua sa-si educe copiii, fara sa le dea sansa de a crede in Dumnezeu, excluzindu-L din viata copiilor. Ne miram apoi de ce copiii nu mai respecta nici o autoritate, nici cea a parintilor, nici a profesorilor, nici a semenilor. Distrugand germenele credintei, se distruge unica sansa a copilului de a avea binecuvintarea, calauzirea si protectia lui Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s