De ce studiem Biblia?

Uneori creştinii sunt învinuiţi că sunt limitaţi pentru că au doar o singură carte după care se conduc, BIBLIA (Sfintele Scripturi).

De ce Biblia şi numai Biblia?

1. Sunt cuvintele lui Dumnezeu insuflate şi apoi tipărite pentru zidirea caracterului nostru.”Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.(2 Timotei 3:16-17)

2. Dumnezeu are autoritatea şi întîietatea în orice lucru şi doar apoi omul. Nu este corect faţă de Creatorul cerului şi a pămîntului să dai întîietate omului şi apoi Domnului, de aceea creştinii mai întîi studiază Biblia, iar apoi alte cărţi scrise de oameni. Pentru că omului îi este caracteristic să greşească, lui Dumnezeu – nu.

3. În ea este descoperită dragostea lui Dumnezeu, în Isus Hristos, pentru fiecare care o caută.„Pentru un om neprihănit cu greu ar muri cineva; dar pentru binefăcătorul lui, poate că s-ar găsi cineva să moară. Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi. Deci cu atât mai mult acum, când suntem socotiţi neprihăniţi, prin sângele Lui, vom fi mântuiţi prin El de mânia lui Dumnezeu. Căci, dacă atunci când eram vrăjmaşi, am fost împăcaţi cu Dumnezeu, prin moartea Fiului Său, cu mult mai mult acum, când suntem împăcaţi cu El, vom fi mântuiţi prin viaţa Lui.”

4.  Căutăm  Împărăţia lui Dumnezeu. „Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Nu vă îngrijoraţi, dar, de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi. Ajunge zilei necazul ei.”(Matei 6:33-34).

Tu cînd dai preferinţă unei cărţi, ce cauţi în ea?

Dacă vrei să cunoşti cu adevărat dragostea lui Dumnezeu şi a Domnului Isus Hristos  şi doreşti să ai parte de Împărăţia lui Dumnezeu studiază zilnic Biblia!

Anunțuri

One response to “De ce studiem Biblia?

  1. radulenutafilat

    Asa este,Cuvintul Lui Dumnezeu lasa in viata noastra schimbare, zidire, atunci cind noi punem prioritate pe El.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s