Hulă la adresa lui Dumnezeu

În cadrul discursului susţinut cu ocazia lansării cărţii sale, “Cain”,  Saramago a spus că lumii i-ar fi fost mai bine fără Biblie, pe care o consideră “un manual de moravuri proaste”.

Biblia este un manual de moravuri proaste care are o influienţă puternică asupra culturii noastre şi chiar asupra felului în care trăim. Fără Biblie am fi fost diferiţi, cu siguranţă mai buni”, a spus Saramago, citat de agenţia Lusa. “Dumnezeu e doar în mintea noastră”

Detalii : jurnal.md

Nu este aceasta o blasfemie, o hulă la adresa lui Dumnezeu?

La o lectură sau studiere a  Bibliei este foarte uşor să vezi că este cartea care conţine cele mai înalte standarte morale şi nicidecum nu una cu moravuri proaste .  Biblia contrazice afirmaţiile autorului acestui manual atunci cînd  afirmă :

„Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,  pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvîrşit şi  cu totul destoinic pentru orice lucrare bună” (2Timotei 3: 16). Nu este greu să ne dăm seama că:

1.Biblia este Cuvîntul lui Dumnezeu pentru oameni.

2.Biblia este  scrisă ca ne înveţe , să ne corecteze acolo unde am greşit, să ne dea înţelepciune în neprihănire, pe care o putem avea doar prin credinţa în Isus Cristos . Este oare corect ca credinţa în Dumnezeu , neprihănirea să fie numită un morav prost?

3.Biblia este omului de folos, deci ea aduce numai beneficii  asupra omului , pentru ca omul să fie desăvîrşit şi destoinic pentru orice lucrare bună, care iarăşi contravine cu moravurile proaste.

Apoi , nu ştiu de unde are autorul atîta certitudine că” fără Biblie am fi fost cu siguranţă mai buni „? Noi astăzi avem acces la Biblie, nu este un deficit, ea se poate întîlni în multe case,  chiar în mai multe exemplare şi în format diferit. Cu toate acestea  nu suntem mai buni , pentru că lăsăm ca pe ea să se adune praf  în loc să o studiem, să o cercetăm ca să căutăm să o împlinim, doar aşa putem deveni mai buni, cu siguranţă. Şi apoi , cum putem să afirmăm că ea nu ajută la nimic dacă ne învaţă dragostea pentru aproapele noastru? Nu este aceasta un beneficiu pentru societate?

Acest om este unul  fără frică de Dumnezeu , care nu a citit Biblia şi a îndrăznit să ironizeze conţinutul ei şi să afirme lucruri false despre cartea de căpătîi a creştinilor.

Ce crede cititorul despre aceasta?

Anunțuri

4 responses to “Hulă la adresa lui Dumnezeu

  1. a dorit sensaţionaul , să şocheze.
    O fi el cu premiu Nobel pentru literatură, dar are o inimă rea. Iar sfârşitul lui va fi în iazul de foc şi pucioasă, tot cu premiu.

  2. Saramago cu adevarat nu are frica de Dumnezeu, el care este doar unom si are aceasta indrazneala sa vorbeasca astfel despre Dumnezeu. Dumnezeu sa-l binecuvinteze si sa caute sa citeasca mai intii Biblia si apoi sa spuna ceva.

  3. Da, just. Hai sa il ardem pe rug.
    Sa il dam exemplu sa nu mai indrazneasca altcineva sa comenteze ceva la adresa Lui Dumnezeu, cu care nu suntem noi de acord.

  4. Ca şi creştini, nu trebuie să tolerăm lucrurile care hulesc Numele lui Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s