De unde începe curvia şi cum te poţi abţine de la ea?

    Păcatul curviei nu este unul necunoscut de oamenii din timpurile actuale, toţi ştiu că aceasta este păcat, unii fac glume pe seama aceasta, alţii zic că a curvi înseamnă nemijlocit a înfăptui anumite acţiuni, dar mai puţini sunt cei care privesc la sursa curviei şi se feresc de acest rău. Să vedem de unde începe curvia şi cum te poţi abţine de la ea .

Domnul Isus a vorbit noroadelor odată despre acest subiect şi le-a spus aşa:

Aţi auzit că s-a spus celor din vechime:” Să nu preacurveşti”, dar Eu vă spun că ori şi cine se uită la o femeie , ca s-o poftească , a şi preacurvit cu ea în inima lui. Dacă deci ochiul tău cel drept te face să cazi în păcat, scoate-l şi leapădă-l de la tine; căci este spre folosul tău să piară unul din mădularele tale,  şi să nu-ţi fie aruncat tot trupul în gheenă.” (Matei 5:27-29)

Din acest pasaj observăm următoarele:

   I. Curvia începe din mintea omului(în Biblie inima este echivalentă cu mintea). Curvia nu înseamnă că ţi-a plăcut de cineva şi ai avut relaţii sexuale cu persoana respectivă, ea nu are loc atunci , ci cu mult mai înainte, atunci cînd ai văzut-o şi ai poftit-o în inima ta.Ai văzut-0 şi ţi-ai imaginat în inima ta to felul de lucruri cu privire la persoana respectivă. Curvie nu înseamnă nicidecum că ai privit la o femeie , ci ai privit ca s-o pofteşti , s-o doreşti şi ţi-ai imaginat cum ar fi aceasta.

2. Există  soluţii:

   a.Înlătură orice te face să cazi în păcatul curviei. Dacă nu vrei să păcătuieşti, fii gata să lepezi, să îndepărtezi orice lucru care te face să cazi în păcat.Nu trebuie să înţelegem aici versetul în sens direct : să ne scoatem ochiul , căci cu acesta privim , ci să cauţi să îndepărtezi orice ar fi o pricină de păcătuire.

b.Transformă-ţi  mintea . Doar Dumnezeu ne poate schimba şi curăţi mintea noastră. ” Le voi da o altă inimă, şi voi pune un duh nou  în voi. Voi lua din trupul lor inima de piatră, şi le voi da o inimă de carne” (Ezec.11:19).El ne poate transforma mintea noastră  atunci cînd acceptăm să ne pocăim şi să intrăm în legămînt cu Dumnezeu şi vrem ca toată viaţa noastră  s-o trăim  ascultînd  de Cuvîntul Său.

III. Păcatul curviei va fi pedepsit. Versetul 29 spune că trupul va fi aruncat în gheenă, gheenă este iazul de foc şi pucioasă în care vor nimeri toţi cei care au păcătuit şi nu s-au împăcat cu Dumnezeu.

Deci, curvia începe în minte.  Ca să eviţi acest păcat este necesar să ai o inimă transformată şi să îndepărtezi orice te face să păcătuieşti .

Dumnezeu să ne ajute să fugim de acest păcat şi să -I fim plăcuţi Lui!

2 responses to “De unde începe curvia şi cum te poţi abţine de la ea?

  1. Pingback: De unde începe curvia şi cum te poţi abţine de la ea? « Creştini md

  2. toti stiu sa condamne si sa spuna , la fel si biserica .. dar cine poate sa zica ca nu a curvit pana la urma chiar cu mintea sau vazul deci pana la urma cel care chiar daca a infaptuit cu fapta are aceeasi pedeapsa ca ceilalti care doar au gandit… atunci cum ramane…??

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s