Cum să-ţi alini dorul de casă?

nostalgieAzi foarte mulţi oameni se află departe de casa şi ţara natală.Unii îşi găsesc plăcerea şi satisfacţia  acolo unde sunt, alţii sunt mistuiţi de dorul de casă,dar nu se pot întoarce din diferite motive, unii sînt mai ataşaţi de locurile natale, alţii sunt mai reci în această privinţă şi se simt bine oriunde.  Cuvîntul „dor” este unul specific pentru limba noastră, el nu se mai întîlneşte în alte limbi şi nici nu poate fi tradus, căci nu este exact şi îşi pierde conotaţia. El este definit astfel:

DOR, doruri, s.n. Dorință puternică de a vedea sau de a revedea pe cineva sau ceva drag, de a reveni la o îndeletnicire preferată; nostalgie.

Ce să faci cînd eşti departe de casă şi dorul nu poţi să ţi-l alini?

1. Caută-ţi o activitate care să-ţi ocupe timpul. Încearcă să munceşti sau să înveţi acolo unde eşti, aceasta îţi va acoperi starea de dor din inimă.

2.Zideşte relaţii noi . Nu căuta să te izolezi şi să stai departe de toată lumea, aşa îţi va fi mai greu. Comunică cu cei din mediul în care te afli ca să-i cunoşti şi ca să poată şi ei la rîndul lor să te susţină şi să te simţi încurajat.

3.Este ocazia ca să te apropii de Dumnezeu.Departe de casă, cînd te simţi singur şi a nimănui, este bine să te apropii de Dumnezeu care promite celui ce va veni la El :  „Nicidecum n-am să te las, cu nici un chip nu te voi părăsi.”

4.Roagă-te. Prin rugăciune poţi să-I spui lui Dumnezeu să te ajute să depăşeşti acest dor şi să-L rogi să fie cu tine ca să nu te simţi singur.

5.Studiază Scriptura. Alege să studiezi Biblia care îţi va alina dorul , te va încuraja, te va ajuta să rezişti şi-ţi va da un scop şi o direcţie în viaţă.

6 .Dacă este posibil, nu părăsi pe mult timp casa. Dacă eşti căsătorit sau dacă trăieşti cu părinţii, caută să nu pleci pe prea mult timp de acasă. Iarăşi dacă este posibil , nu pleca singur, ia-ţi partenerul de căsătorie.

6.Ţine legătura cu cei de acasă. Comunică cu ei , acuma sunt atîtea mijloace de comunicare, nu este o problemă să comunici cu cei de acasă, ei te vor ajuta să-ţi potoleşti dorul.

2 responses to “Cum să-ţi alini dorul de casă?

  1. sfaturi utile, ţinînd cont de numărul enorm de mare a celor ce încearcă să-şi aline dorul de casă fiind la mare distanţă de cei dragi, un singur dor nu trebuie alinat ci stîrnit şi păstrat viu în suflet – dorul după casa de sus …

  2. Da, asa este…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s