Cum să ne închinăm lui Dumnezeu?

worship2 Poporul nostru se declară a fi creştin 97%.  Mulţi din ei ştiu despre Dumnezeu şi mulţi cred în El, dar cum I se închină? Cum vrea Dumnezeu să ne închinăm Creatorului nostru? Ce fel de închinare cere El? Unde să ne închinăm? Acestea sunt unele din întrebările pe care şi le adresează creştinii.

Trecînd prin Samaria, o regiune din Israel, între Ierusalim şi Galileea, Isus s-a oprit lîngă o fîntînă unde a întîlnit o femeie samariteancă.  Iată un fragment din discuţia cu ea:

„Părinţii noştri s-au închinat pe muntele acesta; şi voi ziceţi că în Ierusalim este locul unde trebuie să se închine oamenii. „Femeie”,i-a zis Isus, „crede-mă că vine ceasul cînd nu vă veţi închina Tatălui , nici pe muntele acesta, nici în Ierusalim . Voi vă închinaţi la ce nu cunoaşteţi ; noi ne închinăm la ce cunoaştem  , căci mîntuirea vine de la iudei. Dar vine ceasul , şi acum a şi venit, cînd închinătorii adevăraţi se vor închina Tatălui în duh şi în adevăr; fiindcă astfel de închinători doreşte şi Tatăl. Dumnezeu este Duh; şi cine se închină Lui , trebuie să I se închine în duh şi adevăr.” (Ioan 4:20-24).

Fiindcă samariteanii (fiind descendenţi ai evreilor) erau în conflict cu iudeii , iudeii îi evitau şi nu călătoreau prin Samaria, ci o ocoleau, Isus a decis să nu facă acest lucru.  Neglijaţi de iudei, samaritenii şi-au construit propriul templu-pe muntele Garizim şi -şi desfăşurau propriile servicii religioase şi aveau propriile concepţii despre închinare.  Vedem acest lucru la femeia care era convinsă că  lui Dumnezeu trebuie să te închini într-un anumit loc şi anume pe muntele lor, iar evreii ziceau că trebuie să te închini lui Dumnezeu la Ierusalim , unde era Templul. Astfel, Isus intervine ca să -i vorbească despre adevărata închinare- ” în duh şi adevăr, fiindcă astfel de închinători doreşte Tatăl „. Următorul verset explică de ce Dumnezeu doreşte să ne închinăm în duh: Dumnezeu este Duh. El nu ne indică anume unde să ne  închinăm , nu ne prescrie un loc anume, ci ne subliniază modalitatea corectă de închinare. Pe Dumnezeu nu-L interesează unde ne închinăm noi , în Moldova sau în Statele Unite, acasă sau în drum , la rude sau la muncă, pentru că El este Duh şi este peste tot, ci mai degrabă cum ne închinăm noi. Adevărata închinare nu are nimic de a face cu  acţiunile noastre exterioare, cu nişte ritualuri, adevărata închinare nu are de a face  cu trupul , ci cu duhul omului, pe felul cum alege omul să-L cinstească pe Dumnezeu, să asculte de El şi să fie într-o părtăşie cu El.

A doua trăsătură a închinării adevărate este închinarea în adevăr.În capitolul 17 din Evanghelia după Ioan, Isus se roagă Tatălui înainte de a fi arestat: „Sfinţeşte-i prin adevărul Tău: Cuvîntul Tău este adevărul” (v.17). Vedem că Cuvîntul lui Dumnezeu , care este Biblia, reprezintă adevărul , acolo putem găsi adevărul care ne sfinţeşte, nimic altceva nu ne poate sfinţi decît Cuvîntul Său. Dumnezeu vrea să ne închinăm potrivit cu Cuvîntul Său şi nu potrivit cu nişte datini  inventate de oameni, care nu au temei biblic, ne complică viaţa  şi nu ne duc la mîntuire.

Deci, Dumnezeu nu este un Dumnezeu al lucrurilor exterioare, El se interesează mai mult de interiorul nostru şi de relaţia noastră cu El, de aceea înaintea Lui trebuie să venim cu o închinare adevărată şi anume în duh şi în adevăr. Nu ne pot ajuta nici lumînările, nici binefacerile , nici pomenile nici rugăciunile dacă nu sunt dintr-o inimă curată şi sinceră şi dacă nu  sunt după Cuvîntul lui Dumnezeu.

Tu ce fel de închinare ai ? Cum te închini lui Dumnezeu? Potrivit cu Cuvîntul Său sau potrivit cu concepţia proprie aşa ca femeia samariteancă? Ce te împiedică să ai o închinare adevărată? Acum că ştii , alege să I te închini lui Dumnezeu în duh şi adevăr!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s