Cum s-a desfăşurat Sărbătoarea Familiei

Ieri, pe Piaţa Marii Adunări Naţionale,începînd cu orele 16.00 s-a desfăşurat Sărbătoarea Familiei la care au fost bineveniţi toţi cei care ţin la promovarea şi păstrarea valorilor familiei. DSCN0219 A fost o sărbătoare  frumoasă în care s-a accentuat despre criza familiei din toate societăţile şi în special a celei în care trăim noi. S-a vorbit despre originea familiei, care a fost instituită de Dumnezeu atunci cînd l-a creat pe om : „ Nu este bine ca omul să fie singur, am să-i fac un ajutor potrivit pentru el” (Genesa 2: 18). Dumnezeu a alcătuit familia dintr-un bărbat şi o femeie şi a stabilit nişte principii ca aceasta să fie fericită: „Nevestelor, fiţi supuse bărbaţilor voştri ca Domnului; căci bărbatul este capul nevestei , după cum şi Hristos este capul Bisericii, El, Mîntuitorul trupului. Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum a iubit Hristos Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea”(Efeseni 5:22-25).DSCN0229

Un alt aspect l-a care s-a făcut referire a fost cel al divorţului în familie. Statisticile arată că azi se înregistrează  mai multe divorţuri decît căsătorii.Biblia se pronunţă foarte clar împotriva divorţului: „Căci Eu urăsc despărţirea în căsătorie, zice Domnul, Dumnezeul lui Israel.”(Maleahi 2: 16). Divorţul are un impact adînc asupra celor doi soţi , asupra copiilor mai ales, de aceea Dumnezeu se pronunţă împotriva acestuia. Astăzi tinerii aleg o altă varaiantă ca să evite divorţul: nici nu se căsătoresc , dar locuiesc împreună ca soţ şi soţie. Acesta este concubinajul sau Biblia îl mai numeşte curvie care este un păcat.

Migraţia peste hotarele ţării este un alt fenomen care afectează  familiile. Copiii rămîn abandonaţi de părinţii lor, în grija bunicilor sau a rudelor , sunt lipsiţi de afecţiunea părintească. Despre aceasta m-am referit într-un articol anterior.

Avortul este  alt aspect care atacă foarte multe familii. Dumnezeu se pronunţă foarte clar împotriva acestei crime(„Să nu ucizi”), căci nimeni nu are dreptul să determine longevitatea vieţii cuiva, doar Dumnezeu este în drept să o facă. Avortul este un omor şi atrage după sine pedeapsa lui Dumnezeu.DSCN0244

Acestea şi alte aspecte ale familiei au fost menţionate  la această sărbătoare, cert este faptul că o societate este sănătoasă în măsura în care are familii sănătoase. Sărbătoarea de ieri ne-a amintit încă o dată acest lucru . Totodată s-a subliniat că dacă vrem să  facem parte dintr-o societate sănătoasă, trebuie să condamnăm orice formă de promovare a imoralităţii  care propagă nonvalorile  şi atentează la integritatea morală a individului, a familiei şi a generaţiei de urmaşi. Spre final s-a dat citire Declaraţiei cu privire la principiile de constituire , rolul şi importanţa familiei şi s-a propus ca să fie sărbătorită anual a treia duminică din luna mai. Deasemenea s-a făcut un apel ca fiecare din noi să facem tot de depinde de noi  pentru a asigura copiilor noştri un mediu moral sănătos, ca împreună să avem parte de o viaţă fericită şi binecuvîntată în ţara noastră.

Reclame

One response to “Cum s-a desfăşurat Sărbătoarea Familiei

  1. sperantavie

    A fost o sarbatoare importanta, si merita sarbatorita in fiecare an. Familia este creata de Dumnezeu, si aceasta institutie trebuie pastrata asa cum a fost conceputa de Dumnezeu. Dumnezeu nu accepta divortul si recasatoria, le considera ca preacurvie. Sa pastram deci familia in dragoste si unitate.
    Sergiu Rutcovschi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s