Seminar spiritual în cadrul clubului

      În vacanţa aceasta, am desfăşurat un seminar spiritual cu tematica:  „Ce aşteaptă Dumnezeu de la noi ?”  la care au participat 17 persoane.picture-001 Am studiat pilda cu talanţii, cea a semănătorului, Daniel  din Evanghelia după Matei(25: 14-30 şi 7: 13-27), Luca(8: 4-18)şi Daniel 1,2,3,6. Din pilda cu talanţii am învăţat că Dumnezeu este  Cel care ne încredinţează nişte lucruri(talanţi) ca să le folosim spre slava Sa aşa cum le-a încredinţat stăpînul robilor săi averea şi talanţii săi. Problema e ce facem cu aceşti talanţi pe care ni i-a dat Dumnezeu să-i folosim , „să-i punem în negoţ”? Aceşti talanţi ar reprezenta: abilităţile noastre, cunoştinţele noastre, timpul nostru,etc. Ce facem cu ele? Pentru ce le folosim?  Dumnezeu aşteaptă de la noi să fim robi buni şi credincioşi , ascultători în lucrurile încredinţate nouă  ca la venirea Sa să  „intrăm în bucuria stăpînului nostru”. 

  Alt adevăr important pe care l-am înţeles a fost că pentru a intra în Împărăţia lui Dumnezeu nu este suficient ca doar să auzim Cuvîntul , ci este absolut necesar să-L mai şi împlinim şi că nu cel ce zice.” Doamne, Doamne” va intra în Împărăţia Tatălui, ci cel ce insistă să facă voia Lui, astfel acest om seamănă cu cel ce-şi zideşte casa pe nisip, care nu va fi una durabilă care va fi prăbuşită de vînturi  şi ploi. S-ar putea să trăieşti o viaţă întreagă cu gîndul că faci ceea ce este bine înaintea lui Dumnezeu, dar cît de des te-ai oprit ca să te analizezi dacă faci voia lui Dumnezeu portivit cu Cuvîntul Său? Cît de ascultători suntem noi?  Ascultarea noastră este una totală sau parţială ? Cît de veridic este traiul nostru de credinţă? Este mulţumit Dumnezeu de noi? Ce va zice cînd ne vom întîlni cu El? Ce fel de inimă avem noi : este ea un pămînt bun , roditor sau unul înăbuşit de spini sau care se usucă pentru că nu are ceea ce este necesar creşterii?

 picture-004Din viaţa lui Daniel am văzut un exemplu de tînăr care a dorit să se păstreze curat într-un mediu destul de păcătos. Daniel a ales , fiind foarte hotărît (pînă la sfîrşitul vieţii sale),  să asculte de Dumnezeu şi să nu se lase intimidat de împăraţi, oameni care -i doreau răul sau de probleme şi încercări. De  asemenea am învăţat cît de frumos L-a mărturisit  pe Dumnezeu în tot timpul vieţii sale la toţi împăraţii  care au venit la tron. Niciodată n-a ezitat să-L prezinte pe Dumnezeu şi lucrările Sale şi a fost gata să-şi pună viaţa în pericol doar ca să asculte de Dumnezeu. Foarte frumos exemplu! Daniel nu a căutat soluţii la problemele sale , şi nu unele simple, în altă parte decît la Dumnezeu, prin rugăciuni şi acţiuni. Biblia ne relatează  că Dumnezeu a fost cu el, el a căpătat trecere înaintea împăraţilor şi că a „dus-o bine sub domnia „acestora. Iată cum răsplăteşte Dumnezeu pe cei ce vor din toată inima să asculte de Dumnezeu!!! Cît de minunat este că Dumnezeu ne-a lăsat exemple frumoase pe paginile Sfintei Scripturi !

Dumnezeu să ne ajute să trăim ceea ce învăţăm şi să fim numiţi robi buni şi credincioşi care vom intra în bucuria Stăpînului nostru!

Reclame

5 responses to “Seminar spiritual în cadrul clubului

 1. Alexandru Curbet

  Mulţumesc pentru organizarea acestui seminar . Fiecare seminar ne motivează să trăim frumos înaintea lui Dumnezeu .
  Rămâne o întrebare : când e următorul ?
  Dumnezeu să vă binecuvinteze .

 2. Cu plăcere!!!

 3. marius alexandru oltean

  cum putem trece prin incercare raminind linga d-zeusi cu ocredinta si o nadejde mai mare in isus hristos gal5:16-26 o lucrare necesara in fiecare biserica si prezentat bine pentru a fi bine inteleasa de tineri cit si de cei invirsta rastignirea firi: d-zeu sa ne vorbeasca pe toate caile amin.

 4. radulenutafilat

  Sunteti bravo, imi place mult lucrarea pe care o faceti. Dumnezeu sa va dea puteri in continuare.
  Imi place mult cum arata blogul vostru, e original.

 5. ghenadiana

  Mulţumim!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s