Cum să ai pace în vremuri tulburi

      Timp de aproape o săptămînă, Moldova nu mai are pace, este în tulburare, neîncredere, confuzie, frică , presiune, stres. Acestea sunt stările prin care trece populaţia ţării începînd cu 6 aprilie, ziua de după alegerile parlamentare. Peste tot se vorbeşte despre evenimentele de pe Piaţa Marii Adunări Naţionale, despre protestatari, opoziţie, conflicte, areste, bătăi şi batjocoriri. Abia acum cînd trecem prin aceste tulburări, înţelegem mai bine pe cei care au trăit în timpul luptelor , războaielor şi nu au mai avut parte de linişte şi pace. Abia acum apreciem timpurile în care trăim noi şi timpurile cînd era pace în ţară. Abia acum înţeleg cît de greu le-a fost şi cît de mult au aşteptat acea pace şi nu pot ca să nu-I mulţumesc lui Dumnezeu pentru timpurile de pace pe care le-am trăit în ţara mea şi acesta este unul din motivele pentru care nu am vrut să-mi părăsesc ţara. Cum poţi avea pace în aceste vremuri pline de tulburare? Este oare posibil s-o faci cînd în jur auzi şi vezi atîtea? Cum se poate de obţinut această pace şi de menţinut? Să vedem ce are de spus Cuvîntul lui Dumnezeu la acest capitol:
1. Lumea nu poate oferi pace. Iată ce ne oferă lumea în aceste zile: tulburare, nu pace. Nici un lucru din lume nu ne poate oferi adevărata pace, nici un medicament, nici o procedură medicală, nici un om , ele ne oferă doar crîmpee de pace , care trec foarte repede, pînă se termină sau pînă intervine ceva în relaţiile dintre oameni.

liniste-528212. Dumnezeu dă adevărata pace.
” Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima şi să nu vi se înspăimînte ” (Ioan 14:27).

Acestea sunt cuvintele Domnului Isus spuse ucenicilor Săi  înainte de suferinţele Sale. De aici vedem că Isus este Cel care ne dă pacea şi nu ne- o oferă aşa cum ne-o oferă lumea, dar este o pace diferită de cea a lumii. Cum putem să avem o astfel de pace ? Epistola către Coloseni ne dă următorul răspuns:
” Căci Dumnezeu a vrut ca toată plinătatea să locuiască în El
20. şi să împace totul cu Sine prin El, atât ce este pe pământ, cât şi ce este în ceruri, făcând pace prin sângele crucii Lui.
21. Şi pe voi, care odinioară eraţi străini şi vrăjmaşi prin gândurile şi prin faptele voastre rele, El v-a împăcat acum
22. prin trupul Lui de carne, prin moarte, ca să vă facă să vă înfăţişaţi înaintea Lui sfinţi, fără prihană şi fără vină,
23. negreşit, dacă rămâneţi şi mai departe întemeiaţi şi neclintiţi în credinţă, fără să vă abateţi de la nădejdea Evangheliei pe care aţi auzit-o, care a fost propovăduită oricărei făpturi de sub cer şi al cărei slujitor am fost făcut eu, Pavel.”     
Această pace o putem obţine făcînd următoarele lucruri:

a. împăcarea cu Dumnezeu. Biblia spune că toţi oamenii sunt păcătoşi şi nu este nici unul măcar neprihănit. Păcatul este cel care ne face vrăjmaşi cu Dumnezeu prin gîndurile şi faptele noastre, este nevoie de împăcare cu El şi această împăcare a făcut-o Isus Hristos prin jerfta Sa de pe cruce, prin sîngele Său suntem împăcaţi cu Dumnezeu.Este un timp în care trebuie să venim înaintea Lui să -i cerem iertare pentru faptele noastre şi gîndurile noastre , să credem în Isus şi să alegem să trăim viaţa în ascultare de El.
b.rămînem neclintiţi în credinţă. Odată ce am crezut în Cel care a luat iniţiativa să ne împace cu Sine, să rămînem în această credinţă pînă la sfîrşitul zilelor noastre indiferent de problemele pe care le avem în viaţă , indiferent de ce ar putea să ni se întîmple.
c.să nu ne abatem de la nădejdea Evangheliei pe care am primit-o şi pe care o propovăduim la alţii. Cei care au fost eliberaţi de păcate şi sunt în pace cu Dumnezeu au o nădejde pe care o găsim scrisă în Evanghelie şi anume că sunt mîntuiţi şi vor trăi împreună cu Isus în Împărăţia lui Dumnezeu. Aceasta este nădejdea tuturor celor care se numesc credincioşi şi cu această nădejde ei trăiesc. Evanghelia sau Cuvîntul lui Dumnezeu este Cel care ne aminteşte de aceste adevăruri şi de multe altele, de aceea în aceste vremuri tulburi este foarte important să ne ţinem de ea, să o studiem ca să avem pace, pacea pe care ne-o dă Dumnezeu din Cuvîntul Său. În aceste vremuri trebuie să ne legăm mai strîns de Cuvîntul Său şi să căutăm să împlinim întocmai ce ne spune El.
d. să ne rugăm lui Dumnezeu:
” 6. Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri.
7. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus
” (Filipeni 4).
Rugîndu-ne ,ţinîndu-ne strîns de Cuvîntul Său şi căutînd să-L împlinim, sunt lucrurile care ne vor da pacea lui Dumnezeu , adevărata, care ne va păzi inimile şi gîndurile în Isus.

Ai tu pacea? Ce fel de pace ai? Experimentezi tu adevărata pace? Cît de strîns te ţii de Cuvîntul lui Dumnezeu? Pentru ce te rogi tu? Unde cauţi tu pacea?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s