Cum să aduci pe cei dragi la Hristos?

       Acesta a fost titlul mesajului de ieri de la biserica  ” Bunavestire „  din Chişinău. A fost un mesaj dedicat celor care l-au cunoscut pe Isus Hristos ca Domn şi Mîntuitor al vieţii lor şi care vor ca şi cei dragi ai lor să-L cunoască şi astfel să aibă viaţă veşnică , scăpînd de mînia lui Dumnezeu. Astfel , textul în baza căruia s-a predicat, a fost de la Evanghelia după Marcu , cap.2:1-12 care spune astfel:

„1. După câteva zile, Isus S-a întors în Capernaum. S-a auzit că este în casă
2. şi s-au adunat îndată aşa de mulţi, că nu putea să-i mai încapă locul dinaintea uşii. El le vestea Cuvântul.
3. Au venit la El nişte oameni care I-au adus un slăbănog, purtat de patru inşi.
4. Fiindcă nu puteau să ajungă până la El, din pricina norodului, au desfăcut acoperişul casei unde era Isus şi, după ce l-au spart, au coborât pe acolo patul în care zăcea slăbănogul.
5. Când le-a văzut Isus credinţa, a zis slăbănogului: „Fiule, păcatele îţi sunt iertate!”
6. Unii din cărturari, care erau de faţă, se gândeau în inimile lor:
7. „Cum vorbeşte Omul acesta astfel? Huleşte! Cine poate să ierte păcatele decât numai Dumnezeu?”
8. Îndată, Isus a cunoscut, prin duhul Său, că ei gândeau astfel în ei şi le-a zis: „Pentru ce aveţi astfel de gânduri în inimile voastre?
9. Ce este mai lesne: a zice slăbănogului: „Păcatele îţi sunt iertate”, ori a zice: „Scoală-te, ridică-ţi patul şi umblă”?
10. Dar, ca să ştiţi că Fiul omului are putere pe pământ să ierte păcatele,
11. „Ţie îţi poruncesc”, a zis El slăbănogului, „scoală-te, ridică-ţi patul şi du-te acasă.”
12. Şi îndată, slăbănogul s-a sculat, şi-a ridicat patul şi a ieşit afară în faţa tuturor; aşa că toţi au rămas uimiţi şi slăveau pe Dumnezeu şi ziceau: „Niciodată n-am văzut aşa ceva!”

Din acest pasaj, observăm 7 principii :

1. Realizează nevoia mîntuirii rudelor tale.  Cei care l-au adus pe slăbănog la Isus erau cu siguranţă cineva din rudele lui sau oameni apropiaţi lui. Ştiindu-i neputinţa lui fizică , aceştia au realizat nevoia lui de vindecare, de aceea l-au adus la Hristos.

2. Crede în mîntuirea lor. Ei ştiau că Isus a venit în Capernaum şi au crezut că El îl poate vindeca. Isus le-a văzut credinţa. Ei nu s-au împăcat cu gîndul că nu mai pot ajunge la Isus din cauza mulţimii ce era acolo, ci au continuat să facă ceea ce şi-au propus: să-l aducă pe bolnav la Cel care poate vindeca atît bolile fizice, dar mai ales, cele spirituale. De multe ori , cînd vedem că cei dragi nouă nu vor să asculte de Cuvîntul lui Dumnezeu şi preferă să trăiască în continuare în păcat , suntem tentaţi să ne împăcăm cu acest gînd că ei niciodată nu se vor pocăi şi cred că aşa a fost dat de la Dumnezeu. Oare aşa au procedat cei 4 cu bolnavul lor? Au disperat ei atît de repede?

3. Prinde momentul potrivit să le vesteşti pe Hristos. Nu este suficient să le spunem odată despre ceea ce a făcut Isus pentru omenire şi pentru fiecare în parte şi să ne limităm la aceasta, ci trebuie să nu scăpăm nici o ocazie să le aducem aminte mereu cu diferite ocazii. Sărbătoarea Învierii care se apropie este o ocazie bună ca să le vesteşti despre Isus.

4. Nu te lăsa descurajat de obstacole. Principalul obstacol pe care l-au văzut cei 4 a fost că era foarte multă lume şi nicidecum nu vor izbuti să ajungă la Isus. Prima reacţie urma să fie întoarcerea acasă şi împăcarea cu gîndul că nu va fi vindecat.Dar vedem că ei nu au renunţat aşa uşor la acest lucru, ci au spart acoperişul casei unde era Isus, s-au gîndit că va trebui să achite toate pagubele aduse , dar doar aşa vor putea ajunge la Isus. Ei nu s-au lăsat descurajaţi!!!

5. Fii creativ. Nu trebuie să ne limităm doar la o posibilitate de vestire a Evangheliei, ci să căutăm să inventăm noi şi noi modalităţi de a -L prezenta pe Isus. Uite cît de inventivi au fost ei, nu i-au interesat atît de mult consecinţele , ci au mers spre atingerea scopului  lor.

6. Fii gata să contribui material pentru mîntuirea lor. Cei din acest pasaj au jertfit cu timpul lor , cu forţele lor ca să salveze pe cel bolnav , care are această boală pentru că a păcătuit. Noi ,deasemenea, putem să ne gîndim la diferite modalităţi de a contribui material spre mîntuirea sufletelor celor dragi nouă, acestea ar putea fi : felicitări cu diferite ocazii, cadouri, cărţi cu mesaj creştin , Biblia, discuri cu muzică creştină, etc.

7. Slăveşte pe Isus pentru minunile Lui. După ce Isus  a vindecat pe slăbănog, toţi au rămas uimiţi de această minune şi au slăvit pe Dumnezeu pentru aceasta.De multe ori , noi uităm să mulţumim lui Dumnezeu pentru ceea ce face pentru noi, dar tot ceea ce face Isus pentru noi este un motov de mulţumire la adresa lui Dumnezeu.

Vreau să-ţi propun cîteva întrebări ca să te gîndeşti asupra lor:   Cine din cei dragi ai tăi nu sunt încă mîntuiţi? Ce oportunităţi ai ca să le vesteşti Evanghelia? Cine te descurajează sau te împiedică s-o faci? Ce poţi face ca să depăşeşti obstacolele? Cum îţi vei folosi înţelept banii ca să duci Evanghelia celor dragi luna aceasta?  Eşti tu mîntuit? Ce poţi face pentru aceasta?

One response to “Cum să aduci pe cei dragi la Hristos?

  1. Multumesc mult pentru acest articol, mi-ati raspuns la unele intrebari. Dumnezeu sa rasplateasca.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s