Cum să procedezi corect la alegerile parlamentare?

      Zilele acestea am făcut lecţia pe care v-o prezint mai jos. Deşi suntem pe ultima sută de  metri de campanie electorală şi mai sunt cîteva zile pînă la 5 aprilie cînd vom decide viitorul ţării şi se pare că eşti decis de acuma , îţi propun să completezi  această lecţie. Conţine adevăruri vitale  care m-au ajutat foarte mult să înţeleg cît este de important să împlinesc voia lui Dumnezeu  la aceste alegeri parlamentare. Mai este timp, nu te descuraja, ci completează lecţia , propune -o şi altora, fă-o împreună cu prietenii, părinţii şi rudele tale, ea îţi va da libertatea şi siguranţa pe cine să alegi. Nu asculta ce spun oamenii, ci studiază singur, analizează  şi convinge-te singur de adevărurile din Scriptură.

 Se apropie alegerile parlamentare şi fiecare cetăţean al Republicii Moldova stă în faţa unei alegeri pe care trebuie s-o facă. Cei care din ignoranţă, indiferenţă, încăpăţînare sau alte motive nu vor merge la alegeri, prin însăşi faptul acesta vor face o alegere şi anume: vor lăsa pe alţii să decidă pentru ei, iar apoi vor plăti pentru alegerea rea pe care au făcut-o. Să studiem ce ne învaţă Dumnezeu în Cuvîntul Său, Biblia, cu privire la implicarea în politică, inclusiv participarea noastră la alegerile parlamentare.

  1.   Citeşte Romani 13: 1-7 şi notează cuvintele care descriu orînduirea de stat cum ar fi : „stăpîniri”, „dregători” şi apoi completează tabelul de mai jos:

 

Ce înveţi despre stăpînire şi dregători

Cum trebuie să fie atitudinea creştinului faţă de stat?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  2.  Răspunde la întrebările de mai jos potrivit cu adevărurile învăţate din textul citit:

        a.  Cine a instituit statul şi cu ce scop?

 

        b.  Cine a instituit sistemul de alegeri şi cu ce scop?

 

        c.  Dacă statul este „stăpînirea care vine de la Dumnezeu” şi dacă dregătorii  ne cer să participăm la alegerile parlamentare, care trebuie să fie răspunsul creştinilor vizavi de această datorie de cetăţean?

 

        d.  Care vor fi rezultatele ignorării alegerilor parlamentare sau prezidenţiale, sau locale?

 

       e. Potrivit cu Romani 13: 3-4, pentru cine este drept să-ţi dai votul la alegerile parlamentare care vor fi anul acesta?

 

 3. Citeşte 1 Timotei 2: 1-4 şi răspunde la întrebările:

    a.  Ce lucru este „bun şi bine primit înaintea lui Dumnezeu” potrivit cu aceste

        versete?

 

     b.  De ce este important să ne rugăm pentru ” împăraţi şi pentru toţi cei înălţaţi în dregătorii”? Nu scăpa din vedere răspunsul care îl găseşti în verset.4.

 

   c.  Potrivit cu aceste versete, pentru ce fel de partide sau candidaţi independenţi creştinii cu frică de Dumnezeu nu-şi vor da votul lor?

 

  d.  Pentru ce partide sau candidaţi independenţi este bine să-şi dea votul creştinii? Răspunde cu cuvintele Scripturii.

 

 Aplicare:

   1. Enumeră partidele şi candidaţii independenţi care candidează pentru locurile din parlament şi în dreptul fiecărui scrie cum a procedat cu privire la creştini şi biserici în trecut.

  2.Cunoşti vreun partid sau candidaţi independenţi care vor promova drepturile creştinilor ca aceştia să poată duce „o viaţă paşnică şi liniştită, cu toată evlavia şi cu toată cinstea”?

 3. Pentru ce partid sau candidat independent sunt dispuşi să voteze părinţii tăi, rudele tale, prietenii tăi, etc? De ce fac ei această alegere?

 4. Gîndindu-te la rezultatul acesei alegeri poate influienţa mult libertăţile creştinilor de a duce „o viaţă paşnică şi liniştită, cu toată evlavia şi cu toată cinstea”, în ce fel poţi să-i ajuţi pe oamenii dragi ţie să facă o alegere corectă?

  Dragă creştine! Timpul care a rămas pînă la alegeri este foarte scurt. Pasivitatea şi indiferenţa faţă de alegeri ne poate costa scump mai tîrziu. Ultimii 70 de ani au adus cu ei ce mai mare lovitură pe care au primit-o bisericile şi creştinii din Moldova. Să ne păstrăm credinţa şi să ne rugăm neîncetat.

 

Autorul lecţiei: Vasile Filat

Reclame

One response to “Cum să procedezi corect la alegerile parlamentare?

  1. În tabel acolo mai e loc de-o rubrică:
    Cum trebuie să fie atitudinea statului faţă de creştin?
    Răspuns: vezi modelul UE.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s