Cum să fii bogat?

 113226Dacă aş întreba pe cineva dacă vrea să fie bogat, cu siguranţă că n-aş primi  un răspuns negativ, mai ales astăzi cînd tot mai multă lume tinde să se îmbogăţească. Vreau să propun o modalitate foarte eficientă  de îmbogăţire veşnică , fără frica de a sărăci sau de a falimenta şi anume îmbogăţirea faţă de Dumnezeu.   Pentru ca să te îmbogăţeşti faţă de Dumnezeu , este suficient să faci următoarele lucruri:

a)  Trebuie să refaci relaţia cu Dumnezeu.   Datorită păcatului originar, toţi oamenii sunt păcătoşi , iar păcatul pune un zid de despărţire între om şi Dumnezeu, păcat ce ne face vrăjmaşi cu Dumnezeu. Biblia spune .”Căci toţi  au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu” (.Romani 3:23). De aceea este necesar să ne împăcăm cu Dumnezeu. Acest lucru este posibil datorită jertfei lui Isus Hristos: „Am fost împăcaţi cu Dumnezeu prin moartea Fiului Său” (Romani 5:10). Nu ne rămîne nimic altceva decît să acceptăm această jertfă, să ne recunoaştem  starea de păcătoşi  , să venim înaintea lui Dumnezeu şi să -I cerem iertare (” Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire„(1 Ioan 1:9) , să credem că El este Mîntuitorul şi că doar prin El avem salvare de păcate.

b) Dumnezeu dă bogăţie.  Cartea Proverbelor spune: ” Bogatul şi săracul se întîlnesc: Domnul i-a făcut şi pe unul şi pe altul „(Proverbe 22:2). Dumnezeu este Cel care îl face pe om bogat sau sărac, El îi dă omului bogăţie, belşug şi prosperitate. Omului nu-i rămîne decît să apeleze la Dumnezeu la care sunt toate bogăţiile.

c) Nu aduna comori pentru tine, caută să te îmbogăţeşti faţă de Dumnezeu. În articolul anterior am citat pilda cu bogatul nebun, care a agonisit multă avere, a muncit toată viaţa pentru sine, dar n-a făcut nimic pentru Dumnezeu, pe un astfel de om Dumnezeu îl numeşte”nebun”. Deci putem să ne îmbogăţim faţă de Dumnezeu lucrînd pentru El. Şi sunt atîtea posibilităţi azi de a munci pentru Dumnezeu şi este o muncă  care  va fi răsplătită pe deplin.

d) Studiază  Cuvîntul Său, care conţine comori adevărate, bogăţii care îţi arată cum să trăieşti frumos şi corect ca să te bucuri de veşnicie. Evanghelia după Matei subliniază: „ Căutaţi mai întîi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri  vi se vor da pe deasupra”(6:33). Sunt cuvintele Domnului Isus pentru ucenicii Săi, în care le vorbeşte despre faptul că nu trebuie să se îngrijoreze de nimic, căci Dumnezeu se îngrijeşte de toate lucrurile. Datoria noastră este să căutăm, (a căuta înseamnă a depune efort, a face tot posibilul) mai întîi, ca şi prioritate Împărăţia lui Dumnezeu şi de celelalte lucruri ale vieţii se va îngriji foarte bine Dumnezeu. Deci, să facem tot posibilul ca zilnic să  căutăm  să-L cunoaştem Dumnezeu şi voia Lui cu privire la noi,  ca zilnic să ne îmbogăţim.

e) Să nu ne strîngem comori pieritoare. În aceeaşi Evanghelie, Domnul Isus ne atenţionează : ”  Nu vă strângeţi comori pe pământ, unde le mănâncă moliile şi rugina şi unde le sapă şi le fură hoţii;
20. ci strângeţi-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile şi rugina şi unde hoţii nu le sapă, nici nu le fură.
21. Pentru că unde este comoara voastră, acolo va fi şi inima voastră.” (cap.6: 19-21). Cît trăim pe acest pămînt, să tindem să nu ne strîngem comori , căci ele nu sunt veşnice, o dată şi o dată ele dispar, nu durează atît cît vrea omul , sau sunt furate, sau ruginesc, le mănîncă moliile. Şi acest lucru poate să-l susţină oarecare care a trecut prin astfel de experienţe şi mulţi sunt aceea care au ajuns la o astfel de concluzie cînd au adunat, au muncit şi bogăţiile lor au zburat, fie că s-au folosit alţii de ele, fie că s-au consumat foarte repede şi ai rămas cu nimic. În contrast cu aceasta, adevărată comoară nu piere, nu este furată de hoţi, nu rugineşte şi nici n-o mănîncă molia. Deci, nu este mai bine să munceşti pentru ceva care va rămînea decît aşa în zadar şi să ai bucurii de moment? Inima omului este tentată să se lege de lucruri, dar dacă alegi să te legi de comorile de pe pămînt , unde îţi va fi inima şi ce se va întîmpla cu tine odată cu dispariţia lor?  Nu este mai bine ca inima ta să fie legată de comorile cereşti şi să nu piară?

f) Să fim bogaţi în fapte bune. Biblia susţine: „ Îndeamnă-i să facă bine, să fie bogaţi în fapte bune, să fie darnici, gata să simtă împreună cu alţii,
19. aşa ca să-şi strângă pentru vremea viitoare, drept comoară, o bună temelie, pentru ca să apuce adevărata viaţă „(1Timotei 6). Putem fi bogaţi făcînd fapte bune, ştim cu toţii ce înseamnă faptele bune. Dar ele trebuie să fie din belşug şi nu rare, cîte o dată, dar să se vadă o bogăţie a faptelor bune. Iar dacă Dumnezeu ţi-a dat bogăţie să cauţi să fii darnic, simţind cu cei din jur, în aşa mod îţi vei aduna comori în cer.

g) Să nu fim lacomi. A fi lacom înseamnă a dori întotdeauna cît mai mult şi a nu se mulţumi niciodată cu ceea ce are, a dori cît mai mult.” Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor; şi unii, care au umblat după ea, au rătăcit de la credinţă şi s-au străpuns singuri cu o mulţime de chinuri„(1 Timotei 6: 10). Iubind banii şi făcînd din ei un idol , un scop în viaţă , te vei străpunge singur cu multe chinuri. Nu e vorba aici de chinuri fizice, ci mai degrabă de cele morale, sufleteşti , spirituale, căci ea nu îţi va produce decît satisfacţii de moment, nu vei fi împlinit şi fericit în viaţa ta, vei avea parte numai de rele şi vei pierde şi credinţa.

  Deci, adevărata bogăţie este relaţia cu Dumnezeu şi împlinirea  Cuvîntului Său. Şanse pentru a deveni bogat sunt multe şi promiţătoare. Ce alegi: bogăţie alături de Dumnezeu sau bogăţii pieritoare? Care este relaţia ta cu Dumnezeu? Eşti tu împăcat cu El sau continui să trăieşti în păcat? Cum te îmbogăţeşti tu faţă de Dumnezeu ? Unde îţi este inima ta? Cauţi Împărăţia lui Dumnezeu sau ai alte priorităţi?

Reclame

One response to “Cum să fii bogat?

  1. Alexandru Curbet

    Articolul este binevenit în contextul crizei (şi nu mă refeream la cea financiară )

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s