Viitorul Cod Penal nu mai pedepseşte incestul şi prostituţia

      Viitorul Cod penal(al României), in forma in care este el redactat si in care va fi adoptat de Parlament sau asumat prin raspunderea Guvernului, nu mai pedepseste incestul si prostitutia, asa cum sunt acestea pedepsite in actualul cod. Astfel, actele sexuale dintre doua persoane inrudite direct, cu varste de peste 18 ani si infaptuite prin consimtamantul amandurora nu mai sunt considerate infractiuni. Prostitutia poate fi practicata de femei ca mijloc de subzistenta in cazul in care acestea nu sunt constranse.

    In cazul violului, agresiunii sexuale sau actului sexual cu un minor, contactele dintre rude in linie directa, frate sau sora, se pedepsesc doar daca s-au facut prin constrangere (violul si agresiunea) sau intre un major si un minor (actul sexual cu un minor). Potrivit principiului “ceea ce nu este pedepsit de lege este permis”, actul sexual dintre un frate si o sora majori, cu acceptul ambilor, nu mai este pedepsit. De altfel, nici actele dintre tata si fiica sa majora sau dintre mama si fiul sau major nu vor mai fi pedepsite.

Sursa: www.gardianul.ro

Ce are de spus cititorul la o astfel de lege?

3 responses to “Viitorul Cod Penal nu mai pedepseşte incestul şi prostituţia

  1. Alexandru Curbet

    şi începutul schimbărilor era foarte „umanist” . s-a cerut iniţial doar să se accepte termenul de „orientare sexuală” ca şi criteriu de nedescriminare . încet încet se aduc tot mai multe mizerii .
    Păcat.

  2. nu m-am gindit nici odata ca sar putea sa se ajunga la asa ceva

  3. Aceasta arată cât de repede se strică societatea când noi creştinii nu ne facem partea noastră. Şi încă odată ne arată cât de important este să ne opunem includerii în legislaţia ţării noastre a termenului „orientare sexuală”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s