Extratereştrii şi Biblia

           Eu, ca şi antrenor de taekwon-do, iar în cadrul antrenamentelor noi facem şi lecţii de studiu biblic, după studiu uneori mai am şi timp liber unde discutăm cu băieţii despre anumite teme. Şi deseori am primit întrebări de felul  ce spune Biblia despre extratereştri, mai ales după ce vizionează la TV emisiuni despre existenţa unei alte civilizaţii posibile undeva departe, cu o tehnologie mult mai avansată .
   În acest articol   aş vrea să spun cîteva ipoteze despre extratereştri şi ce spune Biblia despre aceste lucruri.

alien21.Sunt nişte fiinţe inteligente de pe alte sau o altă planetă . În Biblie se spune pentru ce a creat Dumnezeu planetele: ” Dumnezeu a zis:” Să fie nişte luminători în întinderea cerului, ca să despartă ziua de noapte; ei să fie nişte semne cari să arate vremile, zilele şi anii; şi să slujească de luminători în întinderea cerului, ca să lumineze pămîntul.” Şi aşa a fost. Dumnezeu a făcut cei doi mari luminători, şi anume: luminătorul cel mare(soarele) ca să stăpînească ziua, şi luminătorul cel mic(luna) ca să stăpînească noaptea; a făcut şi stelele(planetele)”(Genesa 1:14-16). Deci din acest pasaj vedem că Dumnezeu a creat planetele pentru 2 scopuri: 1- ca să fie nişte semne cari să arate vremile, zilele şi anii şi 2- să lumineze pămîntul. Nicăieri în Scripturi nu vedem ca Dumnezeu să mai creeze fiinţe după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu pentru care ar fi murit Isus Hristos.

image21-a2.  De fapt Biblia menţioneză fiinţe care trăiesc în afara terei  ( extratereştri prin definiţie). Şi aceştea sunt Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul  (care a venit pe pămînt în chip de om prin fecioara Maria şi care S-a jerfit pentru păcatele omenirii pentru ca apoi a treia zi să învieze din morţi şi acum să stea la dreapta Tatălui.), Duhul Sfînt şi toată oştirea cerească care sunt îngerii. În afară de ei mai este şi diavolul, despre care Biblia spune că este „stăpînitorul lumii acestea, care se preface în înger de lumină„.   

3.  Totul depinde de ceea ce alege omul să creadă.   Interesant este faptul că omul mai degrabă alege să creadă în existenţa unor extratereştri de pe alte planete şi această credinţă a lor se bazează pe nişte  mărturii ale unor oameni care afirmă că au văzut ceva luminos pe cer,  decît în Domnul isus-si-mariaIsus Hristos care după învierea Sa S-a arătat ucenicilor Săi şi anume: că S-a arătat lui Chifa, apoi celor doisprezece. După aceea s-a arătat la peste cinci sute de fraţi deodată, dintre care cei mai mulţi sunt încă în viaţă, iar unii au adormit. În urmă S-a arătat lui Iacov, apoi tuturor apostolilor. După ei toţi , ca unei stîrpituri mi s-a arăta şi mie.” Aceasta este relatarea apostolului Pavel (1 Corinteni 15:1-8) care arată ordinea cronologică a arătării Domnului Isus după înverea Sa, ca să demonstreze că El este Domnul care are putere asupra morţii şi ca urmare să ne putem încrede în El că la vremea cuvenită El ne va putea învia şi pe noi pentru a trăi veşnic împreună cu El.

   Ca concluzie aş vrea să spun că cu toate că despre existenţa extratereştrilor aşa cum ne este relatat la TV, internet sau de la alţi oameni, nu este nimic temeinic şi uneori poate nici logic, dar totuşi oamenii aleg să creadă în astfel de ipoteze . Mai degrabă aş îndemna ca oamenii să creadă în Fiul lui Dumnezeu, care tot nu locuieşte acum nemijlocit pe Terra noastră,  dar care ne-a iubit şi S-a jerfit pentru noi pentru ca noi să avem viaţă veşnică împreună cu El. Şi dacă Cuvîntul lui Dumnezeu este lipsit de veridicitate, atunci ce este veridic în lumea aceasta?

  Aşa să ne ajute Dumnezeu să discernem bine lucrurile şi să trăim potrivit cu ele.

10 responses to “Extratereştrii şi Biblia

 1. aa…da!
  oamenii cred in ceea ce vad..de aceea ushor cred in extraterestri…nu ca ar fi vazut…eu am privit un documentar in care s’au dovedit ca navele, asa numite OZN-uri au fost proiectate de rusi, americani, germani, pentru a speria in batalia p/u suprematie…de aceea nu prea as crede in farfuriile zburatoare…ma rog…sunt si fapte innexplicabile…care…mai tirziu se va da raspuns si la acestea…

  insa….in viata pe alte planete cred…e un fel de paradox/contrazicere…dar nicaieri in Biblie nu se spune ca nu ar exista nicaieri viata si ca numai pe Terra e posibila viata…cine stie cite planete sunt in univers…sau…cit de mare e universul….poate fi la fel…o sfera care poate fi parunsa…la fel ca pamintul….care pare ….fiind pe pamint…ca nu are margine…

  e interesant….captivant…..din pacate nu avem inca tehnologii p/u a explora pamintul…universul…
  si nici surse concrete in care s’ar vorbi despre asta…(Biblia).

  nu stiu cit m’am facut de inteles….dar astept un raspuns……….. 😉

 2. Înţeleg că întrebarea ta este dacă mai există civilizaţie pe alte planete? Potrivit cu ultimele descoperiri ştiinţifice, viaţă este, dar la nivel molecular, însă civilizaţie nu există , pentru că:
  1. nu s-a făcut nici o descoperire în acest domeniu (ştiinţifică)
  2. Biblia este un document argumentat şi incontestabil şi orice cuvînt este purul adevăr. Ca să -ţi dau un exemplu , citeşte Proverbe 8: 31, unde scrie că pămîntul este rotund (rotocolul pămîntului) în anii 971-766 î.H., pe cînd savanţii au descoperit acest lucru abia în epoca medievală.
  3. Dumnezeu este Cel care a creat toate lucrurile(planetele şi galaxiile) inclusiv şi pe om „după chipul şi asemănarea Sa”. Dacă pe alte planete ar mai fi oameni, atunci după al cui chip sunt ei?
  4. Dacă Isus Hristos a murit pentru iertarea păcatelor noastre şi fiecare care se pocăieşte intră în Împărăţia lui Dumnezeu, atunci care este soarta civilizaţiilor de pe alte planete după moarte? Sau a murit şi pentru ei Isus Hristos?
  Sper că ţi-am răspuns la întrebare!!!

 3. 5. Prin faptul că aceste planete sunt de aceeaşi vîrstă cu pămîntul şi totuşi viaţa de pe ele a rămas la nivel molecular, nu este aceasta un argument împotriva evoluţiei?

 4. hmm…interesante raspunsuri…putin abatute de la tema…dar imi plac…

  am oare dreptate sa cred ca in jurul unei stele….(soarele tot este o stea) ar putea fi alte planete…poate fi un alt PAMINT….
  si poate tot dumnezeu le’a creat….

  cum puteti Dvs sa afirmati ca nu exista alte civilizatii….
  pur si simplu e o enigma…sper sa prind ziua cand va aparea un inger, domul Isus, Dumnezeu…oricine sa’l vad eu..care sa zica…asa si asa este…sa ma lamureasca…

  pina cand suntem niste paminteni… si eu personal nu stiu ce sa cred…

  afirm si eu ca cred in D-zeu…pt ca am vazut unele minuni…de aia cred…
  cred si in alte lumi…cine stie…poate sunt altele mai batrine ca a noastra….cred ca tind si vreau sa existe alte lumi…ca sa nu fim singuri…

  in caz de vreun haos….sa avem unde ne refugia….se prevesteste daca a’ti auzit….va pamintul va fi lovit de un asteroid…si se va produce o mare nenorocire pe pamint!

  va recomand sa priviti:
  Ingerul Digital
  Последний день планеты
  Tajny dalnih mirov (scriti cu karaktere kirilice!)
  🙂

  va multumesc p/u timpul acordat….

 5. dacă vrei să fii mai documentat studiază Biblia şi atunci n-o să mai ai dubii cu privire la aceasta. Începe cu Genesa. Cele bune. La întrebările tale, mă voi strădui să răspund în articolele următoare.

 6. pakat ca totul se rezulta la „studiaza biblia” 😦

 7. Totul se raportează la BIblie. Alegi ce să crezi şi cum să trăieşti.

 8. Nu exista extraterestri!

 9. Mulţumim pentru comentarii!!! Ne pare bine că ai înţelesc corect! Mai intră!

 10. da nu exista ati controlat voi tot universul ca este al naibii de mic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s