EMO -una din preocupările actuale ale tinerilor

         Trăim cu toţii într-o socitate alterată, plină de imoralitate, răutate, murdărie, falsitate, înşelăciune…. lista ar putea continua. Acest lucru îl observă nu numai persoanele mai înaintate în vîrstă, ci şi cei mai tinerei. Pe lîngă indiferenţa şi imoralitatea care sunt răspîndite mai ales printre tineri, s-a mai abătut asupra noastră şi curentul EMO. Se pare că nu deranjează ,în mod direct, pe nimeni , nu i se prea atrage atenţia, dar  lucrurile nu sunt atît de liniştite şi simple. Vreau să zic că este o mişcare care avansează şi afectează pe mulţi tineri, mai ales cei de vîrsta gimnazială şi liceală. În continuare voi explica de ce. Vreau mai întîi să aduc o definire a acestei noţiuni de EMO. Enciclopedia Wikipedia spune următoarele lucruri:” La început(1985-1994),curentul Emo era folosit în muzică, acesta fiind un subgen al rockului.Pe parcursul anilor, acest cuvînt cunoaşte un domeniu larg de întrebuinţări. Ascultătorii acestui gen de muzică au devenit emo-kids, felul în care se îmbracă a devenit emo-style, felul în care se machiază-emo-mack-up şi modul în care acţionează-emo-acting. Emotional a fost folosit pentru a descrie trupe precum A Fire Inside (AFI), Fall Out Boy, Funeral for a Friend, Panic! at the disco, Taking back Sunday, ” My Chemical Romance”. Acestea au fost etichetate drept emo din diferite motive precum: ritmul cântecelor, semnificaţiile versurilor, modul de a se îmbrăca sau machia a cântăreţilor şi altele”. Ascultătorii acestui gen sunt adolescenţi cu probleme mai mult sau mai putin închipuite, cei care se consideră neînţeleşi. Utilizează în vestimentaţie negrul din abundenţă.  Pe internet poţi vedea tot mai mulţi adolescenţi , tineri care adoptă acest stil,  fiind rebeli împotriva autorităţilor şi a societăţii. Cea mai intens discutată problemă rămîne cea a muzicii deprimante, optînd spre a fugi de acasa, alegînd să se taie pe mîini sau sfîrşind prin sinucidere.

 Nu-i aşa că este un pericol pentru tineri şi pentru societatea în care trăim?  Din cîte am enumerat mai sus, nu vedem nimic pozitiv şi valoros în ceea ce priveşte această mişcare. Dimpotrivă , ea este o mişcare care se revoltă împotriva oricărei autorităţi. Cunosc tineri  despre care se zice că sunt Emo şi despre care părinţii mărturisesc că nu mai sunt ascultători , se răzvrătesc,  dispar de acasă cu zilele, sunt retraşi, nu mai comunică cu ei, sunt închişi.

Dumnezeu ne-a creat  ca să ne bucurăm şi să comunicăm cu ceilalţi, nu să fim mereu posomorîţi şi introverţi.  Chiar în cartea Psalmi, autorul spune că omul care are o relaţie cu Dumnezeu este plin de bucurie, chiar şi în necazuri.Aceasta vrea Dumnezeu de la noi, să ne bucurăm , indiferent de situaţiile vieţii.Întreaga carte este pătrunsă de un sentiment de bucurie, iar verbul-cheie este” bucuraţi-vă, săltaţi de bucurie, înălţaţi lui Dumnezeu strigăte de bucurie”. Vedem aici  că David, autorul multor psalmi, este o fiinţă optimistă, nu pesimistă, nu cu o gîndire deprimantă, cu toate că ar fi avut suficiente motive să fie trist, distrus, din cauza vieţii puse mereu în pericol (fugind de împăratul Saul) , mult mai multe decît tinerii care ascultă acest gen de muzică şi se lasă influienţaţi de ea şi de nişte capricii ale lor. În plus, se cunoaşte că oamenii optimişti  sunt cu elan şi au avut succes, cei pesimişti, dimpotrivă, au fost oameni rataţi.

            Un alt factor ce îi duc la adoptarea unui astfel de stil de viaţă sunt prietenii , cunoscuţii lor şi acceptă un astfel de mod de viaţă. Dumnezeu spune în Biblie „Nu vă înşelaţi: tovărăşiile rele strică obiceiurile bune” (1Corinteni 15:33).Chiar dacă părinţii cred că fata sau băiatul lor  este un  copil de încredere şi nu va ajunge niciodată aşa, dar dacă au prieteni care le strică obiceiurile bune , aceştia îi pot dezbate de la căile lor, de la educaţia lor şi de la modul lor de trai. De aceea este foarte important ca părinţii să fie atenţi la prietenii copiilor lor, precum şi la felul cum aceştia îşi petrec timpul, ce ascultă, ce văd, ca să nu ajungă într-o zi să nu -şi mai recunoască copiii sau , în cel mai rău caz, să-i piardă.

Vreau să te întreb, dacă eşti emo, un lucru: chiar  nu ai de ce te bucura? Chiar faptul că Dumnezeu te iubeşte şi L-a dat pe Unicul Său Fiu ca noi să avem viaţă veşnică ,nu te poate bucura? Faptul  că cineva te iubeşte , îi pasă de tine şi vrea să te ajute în mod real şi a fost gata să moară pentru tine, nu e un motiv de bucurie?  Gîndeşte-te bine la acest lucru şi fă alegerea corectă.

Drag cititor, ce-am putea face noi , ca şi naţiune ca să putem stopa această mişcare care , se pare, că ia vieţile tinerilor???

Anunțuri

6 responses to “EMO -una din preocupările actuale ale tinerilor

  1. Tineri plini de ratacire… in jur e atit de multa frumusete, doar trebuie sa o vezi si sa o primesti!

  2. Pingback: Trei articole despre fenomenul EMO « Curbet Alexandru

  3. Multumesc pentru informatie, nu stieam ca exista astfel de curent. O sa i-au la inarmare informatia descrisa.

  4. Prin faptul ca ati publicat acest articol, deja ati facut un lucru important în stoparea acestei mişcări, cînd mă gîndesc la tinerii de la Generaţia Curată care au ales să fie de folos societăţii şi să caute modalităţi de a fi utili de a produce schimbări pozitive, mi se frînge inima să ştiu că sunt tineri care atît de uşor comit siuicid, lipsindu-se astfel de şansa de a avea viaţa veşnică pe care o pot primi prin credinţa în Domnul Isus… multumim mult pentru articol

  5. dar totusi eu nu sunt emo dar imi place la nebunie stilul hainelor!!!daca ma imbrac ca un emo nu inseamna ca tre sa si fiu!

  6. Intr-adevar,acesti tineri inconstienti ,nu stiu ce e aia viata..pt ca nu se bucura de ea si, mai mult ca sigur :Nu sunt credinciosi.Daca vrem o schimbare, sa o facem incepand cu noi. (Si aici ma refer la cei afectati de acest curent stupid) Altfel e vai si amar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s