Păstrarea valorilor creştine în contextul integrării Europene

         Astăzi am fost invitaţi împreună cu soţia mea de către învăţătorul nostru scump Vasile Filat la un seminar cu genericul „Păstrarea valorilor creştine în contextul integrării în Uniunea Europeană”, unde s-a discutat importanţa păstrării valorilor creştine în societate şi care este pericolul atunci cînd societatea neglijează aceste valori şi permite oamenilor lipsiţi de morală şi cu o viaţă plină de promiscuitate să promoveze imoralitatea în societate şi mai ales în rîndurile tinerilor. Voi prezenta mai jos cîteva exemple .

   De ce anume în „contextul integrării europene” chiar dacă Republica Moldova încă n-a depus cererea de a intra în  UE totuşi integrarea acesta deja a început şi anume în  ţara noastră a început să pună bazele normelor Europene, cu toate lucrurile negative care sunt în UE  şi anume acceptarea homosexualităţii şi altor practici de acest gen ca ceva normal şi nu numai atît, dar şi apărarea lor prin lege astfel încît prin aceste legi sunt discriminaţi oamenii cu valori sănătoase. Aşa că noi cei din Moldova avem parte de stricăciunea care este în Europa şi mai puţin de nivelul lor economic şi demografic.

     Am fost foarte plăcut să văd acolo reprezentanţi şi din alte ţări ca Olanda, Marea Britanie şi Ukraina, care s-au împărtăşit cu experienţa lor care din păcate este destul de tristă. Şi anume influenţa homosexualilor în ţările europene, care au ajuns să discrimineze majoritatea societăţii  şi anume ce am putea să facem noi ca să preîntîmpinăm acest rău care ia amploare la noi.  Am văzut contextul pe care îl au creştinii din Occident chiar mi s-au întipărit cîteva exemple şi anume un bărbat din M. Britanie la locul lui de muncă şi-a pus mai multe poze cu familia lui  şi atunci a fost rugat de către şeful lui ca să le ia de acolo pentru că îl face să se simtă neconfortabil pe cineva din colegii lui care erau homosexuali. Desigur că acest om a refuzat să le scoată pentru ce îl apreciem, dar aceasta arată cît te rău au ajuns situaţia de acolo la nivel moral şi spiritual. La sfîrşitul seminarului s-au făcut concluzii cu privire la acest subiect şi s-au discutat propunerile înaintate în ceea ce priveşte acţiunile pe care trebuie să le întreprindem noi, ca şi cetăţeni ai acestei ţări, pentru a opri acest mare rău care se răspîndeşte foarte rapid. Gîndeşte-te, drag cititor, ce-ai putea face, personal, pentru a opri această imoralitate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s