Povestea creionului

creion2                   

    Am găsit această alegorie, mi-a plăcut şi am decis s-o public aici, este interesantă, conţine adevăruri simple, dar practice.

Copilul îşi privea bunicul scriind o scrisoare. L-a întrebat:

-Scrii o poveste care ni s-a întîmplat nouă sau poate doar despre mine? Bunicul se opri din scris, zîmbi şi spuse:

-E adevărat , scriu despre tine. Dar mai important decît cuvintele este creionul cu care scriu. Mi-ar plăcea să fii ca el, cînd vei fi mare… Copilul privi creionul intrigat, căci nu văzuse nimic special la el.

-Dar e la fel ca toate creioanele pe care le-am văzut în viaţa mea!

-Totul depinde de felul cum priveşti lucrurile. Există cinci calităţi la creion, pe care dacă reuşim să le menţinem, vei fi întotdeauna un om care trăieşte în bună pace cu lumea.

Prima calitate:poţi să faci lucruri mari, dar să nu uiţi niciodată că există o mînă care ne conduce paşii. Această mînă este Dumnezeu şi EL ne conduce întotdeauna conform dorinţei Lui!

A doua calitate: din cînd în cînd trebuie să mă opresc din scris şi să folosesc ascuţitoarea. Aceasta înseamnă un pic de suferinţă pentru creion, dar pînă la urmă va fi mai ascuţit. Deci, să ştii să suporţi unele dureri, pentru că ele te vor face mai bun.

A treia calitate: creionul ne dă  voie să folosim radiera pentru a şterge ce e scris greşit. Trebuie să  înţelegi că a corecta un lucru nu înseamnă  neapărat ceva rău, ci este necesar pentru a ne menţine pe calea dreaptă.

A patra calitate: la creion nu este important lemnul sau forma lui exterioară, ci mina de grafit din interior. Tot aşa , îngrijeşte-te de ce se întîmplă în interiorul tău.

A cincea calitate: creionul lasă urme pe hîrtie, omul lasă urme în viaţă.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s